АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Рекомендоване обстеження залежно від клінічної ситуації

Прочитайте:
  1. II УЗ-обстеження (18-21 тиж.)
  2. VІІ. ОБ’ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ СЕРЦЕВО-СУДИННОЇ СИСТЕМИ
  3. Алгоритм клінічного обстеження жінок з ІПСШ
  4. Алгоритм лабораторного обстеження жінок з ІПСШ
  5. Апаратні та інструментальні методи обстеження.
  6. Г. Найближчого закладу охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування, де йому може бути надано необхідну безоплатну медичну допомогу відповідно до його стану.
  7. Гепатоспленомегалія. Яка хвороба найбільш імовірна в такій ситуації
  8. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?
  9. Для якої клінічної форми запального процесу є характерними пост- або передменструальні кровотечі (кровомазання)
  10. ЗАГАЛЬНЕ ОБСТЕЖЕННЯ ХВОРИХ З ГІНЕКОЛОГІЧНОЮ ПАТОЛОГІЄЮ (РУБРИКА Г)
Назва обстеження Показання і мета
Ехокардіографія (ЕхоКГ) і допплер-ехокардіографія   Показані, якщо провідними симптомами дихальних розладів є центральний ціаноз і помірне тахiпное без значних ретракцій та експіраторного стогону. Ці обстеження дозволяють діагностувати вади серця, порушення його функції, синдром стійкої легеневої гіпертензії та інші гемодинамiчнi проблеми.
  Нейросонографія   Показана за наявності в анамнезі даних, які вказують на можливість асфіксії або пологової травми, і клінічних симптомів неврологічного ураження (порушення свідомості, судомний синдром, значні порушення тонусу, рефлекторної діяльності тощо), особливо, за відсутності рентгенологічних ознак захворювання легень. Виявляє внутрішньочерепні крововиливи, гiпоксично-iшемiчне ураження і природжені аномалії ЦНС.
    Гіпероксичний тест (дихання 100 % киснем)   Якщо рО2 артеріальної крові не підвищується за умови використання 100 % кисню (зберігається центральний ціаноз), це свідчить про шунтування крові справа наліво. Цей шунт може спричинюватись стійкою легеневою гіпертензією новонароджених (СЛГН) або природженою аномалією серця.  
Порівняння пре- і постдуктального артеріального рО2   Показане у випадку від’ємного гіпероксичного тесту. Виявляє шунтування крові через артеріальну протоку. Від’ємний результат не виключає наявності СЛГН. Для більшості природжених аномалій серця не характерно шунтування крові на рівні протоки.  
    Гiпероксично- гiпервентиляцiйний тест   Дозволяє диференціювати центральний ціаноз, спричинений СЛГН і природженими аномаліями серця, які характеризуються шунтуванням крові справа наліво. Якщо РаО2 < 50 мм рт. ст. (SpO2 < 90%) за умови використання 100 % кисню, а гіпервентиляція (100-150 вентиляцій за хвилину) 100 % киснем підвищує цей показник за межу 100 мм рт. ст. (SpO2 > 94%), це майже завжди підтверджує діагноз СЛГН. Цей тест можна обережно застосовувати лише у разі крайньої потреби, за відсутності можливості провести ЕхоКГ. Тривалість його виконання треба обмежити до 5 хв, оскільки поліпшення оксигенації крові може спричинити закриття артеріальної протоки у новонароджених із залежними від її функціонування вадами серця.  

 

 

Начальник Управління материнства, дитинства Р.О. Моісеєнко

Додаток 4


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 439 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)