АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Терміни переогляду потерпілих у медико-соціальних експертних комісіях

Прочитайте:
  1. II. Організація і склад експертних комісій
  2. II. Організація і склад медико-соціальних експертних комісій
  3. III. Обов'язки і права медико-соціальних експертних комісій
  4. III. Розгляд медичних справ в експертних комісіях
  5. IV. Огляд громадян у медико-соціальних експертних комісіях
  6. IV. Порядок оскарження рішення експертних комісій
  7. V. Порядок оскарження рішень медико-соціальних експертних комісій
  8. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції
  9. Основні терміни
  10. Порядок участі представників Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в роботі медико-соціальних експертних комісій

5.1. Переогляд інвалідів для встановлення ступеня втрати професійної працездатності проводиться через 1-3 роки залежно від характеру наслідків трудового каліцтва чи професійного захворювання і можливості повного або часткового відновлення працездатності після проведення реабілітаційних заходів.

5.2. Після реалізації, програми реабілітації потерпілого ступінь втрати професійної працездатності у відсотках без зазначення терміну переогляду встановлюється:

а) при анатомічних дефектах відповідно до «інструкції про встановлення груп інвалідності», затвердженої МОЗ 28.12.1991 р. № 16.01/20;

б) при неефективності всіх можливих реабілітаційних заходів;

в) при стійких незворотних морфологічних змінах та порушеннях органів функцій органів та систем організму;

г) громадянам, які мають право на пенсію за пільговим пенсійним забезпеченням, а також чоловікам у віці понад 60 років, жінкам – понад 55 років.

(Підпункт «г» пункту 5.2 розділу 5 в редакції наказу МОЗ № 238 (20653-98) від 05.08.1998 р.)

5.3. Потерпілим, що навчаються у середніх, середніх спеціальних, вищих навчальних закладах, аспірантурі, ступінь втрати професійної працездатності переглядається після закінчення навчання.

5.4. Переогляд потерпілих раніше зазначеного терміну, а також потерпілих, яким ступінь втрати професійної працездатності встановлена безстроково, може бути проведений за їх заявою, при зміні стану здоров’я та працездатності, за заявою власника підприємства (установи, організації), якщо аргументи, що викладені в заяві, визнані обґрунтованими або при виявленні фактів необгрунтованого рішення МСЕК чи винесенні рішення на підставі підробних документів, або за постановою суду.

5.5. Оскарження рішення МСЕК про встановлення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках здійснюється згідно з розділом IV пп. 34, 35 «Положення про медико-соціальну експертизу» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.1992 р. № 83 (83-92-п).

6. Даний порядок погоджено з Міністерством соціального захисту

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 437 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)