АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Безплатне забезпечення інвалідів автомобілями

Прочитайте:
  1. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  2. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  3. V. Методичне забезпечення
  4. V. Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до соціальної інфраструктури
  5. VI. Матеріальне, соціально-побутове і медичне забезпечення інвалідів
  6. VI. Методичне забезпечення
  7. VI. Методичне забезпечення
  8. VI. Методичне забезпечення
  9. VI. Методичне забезпечення
  10. VI. Методичне забезпечення

21. За наявності посвідчення водія, медичного висновку на право забезпечення автомобілем безплатно, відсутності протипоказань до керування ним автомобілями забезпечуються:

позачергово безплатно – інваліди війни (ст.. 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (3551-12);

безплатно – особи з числа реабілітованих жертв політичних репресій (ст. 1 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» (962-12), які є інвалідами внаслідок репресій згідно з висновком медико-соціальної експертної комісії; інваліди з ампутацією обох ніг, які маютьпротипоказання до протезування, на підставі спільного висновку облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) і відповідного підприємства протезної промисловості; інваліди з числа військовослужбовців, які стали інвалідами внаслідок нещасного випадку або захворювання одержаного у період проходження військової служби.

22. Незалежно від наявності медичних показань позачергового безплатно автомобілями забезпечуються інваліди війни 1-ї групи по зору або без обох рук; інваліди, які мають кукси обох ніг і рук; інваліди 1-ї групи (категорія І), які стали інвалідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, ядерних аварій, ядерних випробувань та інших уражень ядерними матеріалами.

23. Серед інвалідів, зазначених у пунктах 21 і 22 цього Порядку, першочергово забезпечуються автомобілями ГероїРадянського Союзу, Герої Соціалістичної Праці, кавалери трьох орденів Слави та інваліди, нагороджені чотирма медалями «За відвагу».

24. Позачергово безплатно автомобілями забезпечуються інваліди 2-ї групи (категорія І), які стали інвалідами внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, ядерних аварій, ядерних випробувань та інших уражень ядерними матеріалами, в разі наявності у них відповідних медичних показань. Якщо медичні показання на безплатне забезпечення інваліда автомобілем відсутні, він одержує автомобіль у порядку загальної черги для даної категорії інвалідів. Забезпечення автомобілем провадиться, якщо інвалід не має в особистому користуванні автомобіля та за умови, що протягом семи років перед зверненням він не купував новий автомобіль.

25. Інваліди внаслідок трудового каліцтва, що настало від нещасного випадку на виробництві або профзахворювання, занаявності у них медичного висновку на право забезпечення автомобілями одержують автомобілі після оплати їх вартості Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

(Абзац перший пункту 25 в редакції Постанови КМ № 680 (680-2 001-п) від 21.06.2001 р.)

Інвалідам внаслідок каліцтва від джерел підвищеної небезпеки автомобілі видаються за рішенням суду за рахунок підприємств, установ, організацій, з вини яких заподіяно каліцтво.

У разі одержання нового автомобіля інвалід повинен повернути старий автомобіль Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійного захворювання або підприємству, установі, організації, яка сплатила його вартість.

(Абзац третій пункту 25 в редакції постанови KM № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

Інвалідам, зазначеним у пункті 25, які мають відповідні медичні показання для забезпечення автомобілем з ручним керуванням і протипоказання до водіння автотранспорту, автомобіль видається, якщо керування для обслуговування інваліда буде здійснюватися членом його сім'ї.

26. Якщо в процесі експлуатації автомобіля, одержаного інвалідом безплатно, у нього або особи, якій доручено керувати автомобілем відповідно до пункту 28 цього Порядку, будуть виявлені протипоказання до керування ним, питання про передачу права керування автомобілем і видачі доручення іншій особі вирішується з дозволу Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської державної адміністрації і управлінь праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державної адміністрації у кожному конкретному випадку.

Інвалідам, у яких будуть виявлені захворювання, що не дають змоги керувати автомобілем, і за висновком: облМСЕК (ЦМСЕК, КМСЕК) вони потребують автомобіль іншої модифікації, переобладнання автомобіля здійснюється станціями технічного обслуговування за рахунок коштів, що передбачаються у державному бюджеті на ці цілі, а інвалідам внаслідок нещасного випадку на виробництві або профзахворювання – за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

(Абзац другий пункту 26 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 680 (680-2001-п) від 21.06.2001 р.).

27. Інвалід, який одержав безплатно автомобіль, може бути достроково поставлений на чергу для одержання іншого автомобіля на підставі рішення колегії Міністерства праці та соціальної політики у разі, коли цей автомобіль непридатний для подальшої експлуатації внаслідок шляхово-транспортної пригоди, яка сталася не з вини інваліда або стихійного лиха, за наявності відповідного висновку технічної експертизи про неможливість його відновлення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 442 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)