АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Поломка голки у місці її переходу в канюлю.

Прочитайте:
  1. Абсцес, флегмона (запальні та гнійні процеси на місці ін’єкції).
  2. Анатомо - топографические особенности решетчатого лабиринта могут способствовать переходу патологических процессов в глазницу, полость черепа, на зрительный нерв.
  3. Протокол оксигенотерапії через носову канюлю.
  4. У людини пiсля переходу з горизонтального положення у вертикальне
  5. У якому місці грудної клітки вислуховуються тони лівого передсердно-шлуночкового (двостулкового) клапана?
  6. Хворому призначена катетеризація сечового міхура. В якому найбільш вузькому місці поруч із згином може бути ушкоджений сечовід при необережному введенні катетера?
  7. Які закутки розміщуються в місці впадання клубової кишки у сліпу?

Профілактика: не застосовувати для ін’єкцій голки з дефектом; не виконувати маніпуляцію грубо; не вводити голку в тканини глибше, ніж на 2/3 її довжини.

Тактика: уламок голки швидко видалити із тканини пальцями руки. Якщо сталося так, що рукою уламок не вдається витягнути, то необхідно з двох сторін затиснути рукою місце знаходження голки, щоб вона не просувалася глибше і негайно викликати лікаря, бажано хірурга. При цьому ускладненні потрібне оперативне втручання.

12. Некроз тканин (який може виникнути в результаті помилкового підшкірного або внутрішньом’язового введення гіпертонічних розчинів (10% розчину кальцію хлориду або 10% розчину натрію хлориду).

Профілактика: перед введенням лікарського препарату уважно прочитати етикетку на флаконі; звірити напис на флаконі з призначенням лікаря.

Тактика: обколоти місце ін’єкції 0,1% розчином в кількості 0,5 мл адреналіну, розведеного в 9 мл ізотонічного розчину натрію хлориду; 0,9% розчином натрію хлориду в кількості 10 мл; 0,25% розчином новокаїну при відсутності в анамнезі алергічної реакції на даний препарат і накласти суху пов’язку та холод (1-2 дні), а потім на 3-4 день зігріваючий компрес (при підшкірному помилковому введенні препарату) або покласти грілку (при внутрішньом’язовому помилковому введенні препарату).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 698 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)