АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Основні фізіотерапевтичні процедури

Прочитайте:
  1. V. Основні етапи заняття
  2. Будова і основні функції спинного мозку.
  3. Виберіть із перерахованого, які основні частини розрізняють в скроневій кістці?
  4. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.
  5. Вкажіть які основні види тканин не зустрічаються у людини.
  6. Властивості гормонів та їх основні впливи. Механізм дії гормонів на клітини організму.
  7. Водні процедури (обтирання, обливання, купання) мають гігієгічне та фізіологічне значення.
  8. Глава 1. Предмет і завдання патологічної фізіології. Основні поняття загальної нозології. Вчення про хворобу
  9. Ендокринні залози, їх гормони, органи – мішені та основні функції
  10. Зважте на поради чеського письменника і соціолога Іржі Томана. Випишіть найосновніші з настанов і аргументуйте свій вибір.

В сучасному лікувальному процесі поряд з численними медикаментозними засобами широко використовуються фізичні методи впливу на хворобливий процес. Фізичні методи лікування (фізіотерапія) – це галузь практичної медицини, яка основана на використанні цілющих властивостей природних і штучних фізичних факторів у профілактиці і лікуванні гострих і хронічних захворювань.

Фізичні фактори приймаються у вигляді самостійного метода лікування, або частіше всього в комплексі з другими лікувальними засобами. Метою фізіотерапії є зменшення дози лікувальних речовин або їх повна заміна.

Механізм дії фізичних факторів на організм: благотворний вплив на обміні процеси в органах і тканях, мікроциркуляцію і лімфообіг, що сприяє швидкому видаленню токсичних продуктів із місця запалення, відновленню фізіологічної діяльності організму.Місцем дії фізичних факторів є шкіра, слизові, різні органи та тканини, інші з них можуть діяти безпосередньо через центральну нервову систему. Подразнення шкірних рецепторів передається у ЦНС, а далі відповідна реакція до органу, відповідному цьому сегменту шкіри.

Таким чином, фізіотерапія є методом рефлекторно-сегментарної терапії. Механізм дії фізичних агентів рефлекторний, який реалізується скрізь взаємозв’язану нервово-гуморальну та гормональну системи регуляції. Завдяки рефлекторної дії на центральну нервову систему фізіотерапевтичні процедури сприяють нормалізації порушених недугою процесів збудження і гальмування, поліпшують обмін речовин, позитивно впливають на реактивність і чутливість організму до дії несприятливих факторів зовнішнього і внутрішнього середовища.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 525 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)