АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

СПОСТЕРЕЖЕННЯ І ДОГЛЯД ЗА ХВОРИМИ ІЗ ЗАХВОРЮВАННЯМИ ОРГАНІВ ТРАВЛЕННЯ

Прочитайте:
  1. I. Спостереження за перебігом нормальної вагітності
  2. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  4. Б 3 Проаналізуйте будову органів ротової порожнини
  5. Б) догляд за шкірою.
  6. Будова органів дихання
  7. Будова органів дихання.
  8. В РЕГУЛЯЦІЇ ФУНКЦІЙ ОРГАНІВ І СИСТЕМ
  9. Виберіть із перерахованого, як називається комплекс органів, розміщений між правою та лівою середостінною плеврою?
  10. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.

План

1. Основні принципи діагностики захворювань органів травлення.

2. Спостереження і догляд за хворими при болях у животі і диспепсичних

розладах

3. Шлунково-кишкова кровотеча, її причини та догляд.

4. Застосування різних видів зондувань з діагностичними та лікувальними

цілями.

5. Види клізм, та правила їх застосування.

Хворі з різними захворюваннями травної системи, такими як виразкова хвороба і хронічний гастрит, холецистит і жовчнокам'яна хвороба, панкреатит, ентерит, коліт та ін., становлять значну частину пацієнтів терапевтичних і хірургічних відділень, а також поліклінік. Питання, що стосуються дослідження причин виникнення і прогресування захворювань органів травлення, розробки способів їхньої діагностики і лікування, вивчає розділ внутрішніх хвороб - гастроентерологія.

У діагностиці гастроентерологічних захворювань нерідко використовують методи, пов'язані з одержанням і наступним аналізом вмісту шлунка і дванадцятипалої кишки (шлункове і дуоденальне зондування); широко застосовують рентгенологічні, ендоскопічні і ультразвукові засоби дослідження. Можливості точної діагностики захворювань органів травлення розширюються, в першу чергу, завдяки вдосконалюванню ендоскопічної техніки (телевізійної, люмінесцентної), рентгенологічних методів (зокрема, методу комп'ютерної томографії), методів прижиттєвої біопсії органів травлення під контролем ультразвукового дослідження або комп'ютерної томографії.


той же час вибір тієї або іншої тактики діагностики і лікування, перша допомога при багатьох невідкладних станах у гастроентерології багато в чому залежать від правильної оцінки провідних симптомів захворювань органів травлення.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 682 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)