АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРАВА ПАЦІЄНТІВ

Прочитайте:
  1. I. Права медицинской организации
  2. II. Права медицинского работника
  3. III. Обов'язки і права медико-соціальних експертних комісій
  4. V1: ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ МЕДИЦИНСКИХ РАБОТНИКОВ
  5. V1: ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ МЕДИЦИНСКИХ РАБОТНИКОВ
  6. V1: ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАЦИЕНТОВ
  7. V1: ПРАВА И ОБЯЗАННОСТИ ПАЦИЕНТОВ
  8. А 3.4.3. Диференційований підхід до терапії пацієнтів з ускладненим ГК
  9. Б) экссудативный плеврит справа.
  10. Б. Гражданское право и его аналогии (кроме уголовного права).

1. Кожна людина має право на повагу до неї як до особис­тості.

2. Пацієнти мають право на повну поінформованість про стан їхньо­го здоров'я; про користь і можливий ризик медичних втручань; про альтернативу пропонованих процедур, а також можливість результа­тів лікування та їхній прогноз. Інформація може бути прихована від пацієнта тільки у виняткових випадках, коли є обґрунтована причина вважати, що дана інформація завдасть пацієнтові серйозної шкоди.

Усвідомлена згода пацієнта є передумовою будь-якого медичного втручання. Коли пацієнт за станом свого здоров'я не здатний засвідчити свою згоду, а медичне втручання необхідне терміново, у такому разі до­пускають медичне втручання без його згоди. Якщо необхідне термінове медичне втручання неповнолітній особі і відсутня можливість отрима­ти дозвіл батьків (опікунів, піклувальників, усиновителів), у такому разі питання про доцільність втручання вирішує консиліум лікарів.

3. Уся інформація щодо стану здоров'я пацієнта, діагнозу, ліку­вання, прогнозу і всіх інших даних, які мають особистісний харак­тер, повинні зберігатись у таємниці.

4. Кожний пацієнт має право отримувати таку медичну допомо­гу, яка відповідала б його потребам, включаючи профілактичну до­помогу і заходи, направлені на зміцнення здоров'я.

Пацієнти повинні підлягати тільки таким обстеженням, які від­повідають процедурі, передбаченій законом.

У сучасних умовах непрості стосунки між медичними працівни­ками і пацієнтами ще більш ускладнились унаслідок того, що куль­турний рівень пацієнтів незмірно виріс і знання психології людей виявилось не менш важливим чинником, ніж професійна підготовка. Співпрацювати з пацієнтом може лише розумний, небайдужий медичний працівник, який уміє поєднувати дані об'єктивного і суб'єктивного обстеження пацієнта.

Професія фельдшера, вимагає високої моральної куль­тури в усьому, починаючи від зовнішнього вигляду, поведінки і т. ін.

Не сприяють укріпленню авторитета фельдшера такі шкідливі звички, як куріння і зловживання спиртними напоями.

Медичний працівник заслужить довіру пацієнтів, коли він буде урівноважений, якщо у ньому поєднуються швидкість, наполег­ливість і рішучість з людським співчуттям і делікатністю. Медичний працівник повинен виділятись серед людей своєю культурою, стри­маністю, вихованістю і бути взірцем для своїх пацієнтів.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 669 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)