АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

НАЙПРОСТІШІ МЕТОДИ ФІЗІОТЕРАПІЇ. ПРУД0ТЕРАП1Я. ОКСИГЕНОТЕРАПІЯ

Прочитайте:
  1. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  2. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  3. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  4. V. Методичне забезпечення
  5. V. Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины
  6. V. Учебно-методическое и информационное обеспечение дисциплины
  7. VI. Методика
  8. VI. Методичне забезпечення
  9. VI. Методичне забезпечення
  10. VI. Методичне забезпечення

Протипоказання: біль у животі невідомого ґенезу, кровотечі різ­ного виду, гострі запальні явища у черевній порожнині (апендицит, гнійний холецистит, перитоніт, панкреатит), злоякісні і доброякісні пухлини, туберкульоз будь-якої локалізації, тромбофлебіт, гнійні та алергійні захворювання шкіри, свіжі травми, забиття, обморожен­ня, інфіковані рани, септичний стан хворого.

• Для накладання водяної грілки її наповнюють водою темпера­тури 70 °С до двох третин об'єму.

• Витісняють з грілки повітря, поклавши її на якусь площину го­ризонтально і піднявши верхній кінець до появи у горловині води або тримають грілку вертикально і натискують її посередині до появи у горловині води. Повітря з грілки слід витискати з метою надання їй плоскої еластичної форми і щоб вона щільно прилягала до тіла. Потім грілку закривають корком і перевіряють її на герметичність. Якщо герметичність грілки порушена, така грілка не придатна для використання.

• Гумову грілку обгортають сухою серветкою або рушником. Спо­чатку, коли грілка ще надто гаряча, під неї підкладають прокладку. У міру охолодження грілки кількість шарів зменшується.

• Якщо грілку потрібно прикласти до відповідної анатомічної ді­лянки на тривалий час (декілька годин), то її періодично змінюють.

• Дуже важливо стежити за правильністю застосування грілки непритомним хворим, а також у разі пониженої або повної відсут­ності чутливості шкіри у тяжкохворих, щоб уникнути опіків. Перед застосуванням грілки треба перевірити її на ступінь нагрівання, для цього медпрацівник прикладає грілку собі до внутрішньої поверхні передпліччя або до ліктя. У разі гарячого відчуття воду в грілці треба розбавити холодною водою до відповідної температури.

• Внаслідок тривалого застосування грілки може виникнути гі-перпігментація шкіри. Щоб запобігти їй, шкіру на місці накладання грілки треба змазувати вазеліновою олією.

Електрична грілка має переваги перед водяною, оскільки вона сприяє поступовому наростанню теплової дії, тривалому застосуван­ні тепла, регулюванню необхідного рівня температури та рівномір­ного постійного тепла. Вона м'яка, пластична. Для кожного хворого електричну грілку слід загортати в чисту наволочку та індивідуально підбирати необхідний рівень температури.

При користуванні електричною грілкою необхідно суворо дотри­муватися техніки безпеки. Для цього потрібно перевірити цілість електричного шнура, стежити, щоб грілка не була вологою, не зали­шати непритомного хворого самого, не накривати електричну грілку ковдрою, бо це загрожує перегріванням та виникненням пожежі.


146 _____________________________™____________________________

Застосування сухого тепла. Пісок, сіль, висівки нагрівають у духовці чи на сковорідці, потім пересипають у полотняну торбин­ку, яку туго зав'язують і прикладають до відповідного місця через прокладку, товщина якої залежить від температури нагрівання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 509 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)