АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кісти легень.

Прочитайте:
  1. Анатомо- фізіологічні вікові особливості трахеї, бронхів, легень. Механізм акту дихання, наслідки його розладів.
  2. Закритий масаж серця, штучна вентиляція легень.
  3. Іннервація дихальних шляхів і легень.
  4. Нереспіраторні функції легень.
  5. Порушення нереспіраторних функцій легень.
  6. Сегментарна будова легень.
  7. ХНЗЛ. Рак легень.

Вроджені і набуті. Вроджені виникають в результаті порушення розвитку бронха або дисплазії паренхіми. Може бути одинокі або множинні кисти.

Секвестр легень: відсутність бронха в ураженій паренхімі легень і кровопостачання від аорти або її основних гілок. Сепаровані частини легень поза- і внутрішньодолькові. Внутрішньодолеві – 80% в S6: тканина ущільнена із однією або двома кістами.

Позалегеневі сепаровані частини легені локалізуються над діафрагмою, хоч може бути в черевній порожнині, в перикарді.

Синдром Зіверта-Картагенера - це зворотне розташування внутрішніх органів, синдром недостатності війчастого епітелію (відсутність або парез війок епітелію слизових оболонок) в результаті чого порушується дренажна функція легень, що веде до хронізації запального процесу в них: розвитку хронічного пансинуїту, бронхоектазів.

В клініці характерний важкий, безперервно-рецидивуючий перебіг хронічного гнійного бронхолегеневого процесу. У більшості дітей перший епізод захворювання – пневмонія неонатального періоду. У всіх перша пневмонія ускладнилась бактеріальною деструкцією, часті кровохаркання, в час загострень, а також і в періоді ремісії. Супутнє гнійне запалення в додаткових пазухах носа поглиблює гнійну інтоксикацію в організмі, підтримує гнійний процес в бронхах. Характерний важкий, торпідний перебіг гнійного ендобронхіту. Як правило, гнійне запалення в пазухах і легенях зумовлене хронічною синьогнійною інфекцією, часто є мікст (золотистий стафілокок, гемофільна паличка, протей).


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 551 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)