АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лімфоскеннограма та лімфосцинтиграма.

Є кількісними методоми, що характеризують розподілення радіоактивних ізотопів за допомогою реєструючих пристроїв. Основною вимогою для проведення радіоізотопного скенування та сцинтиграфії є накопичення хімічних сполук, мічених раіоактивниф ізотопом в тканинах органа, що досліджується. В залежності від рівня накопичення препарату в певній ділянці реєстрація проводиться у вигляді чисел від 1 до 17. Датчик фіксує кількість імпульсів у цифрах, які зафарбовуються для зручності різним кольором: 1-2 – зелений, 3-5 – коричневий, 6-8 – синій, 9-12 – червоний, 13-16 – фіолетовий. При нормальній функціїї реєструється чітке, гомогенне розподілення чисел. Також, одним із видів цього методу дослідження є реєстрація імпульсів у вигляді чітких, гомогенних ділянок. Краї реєструють мінімальні цифри (1-6), забарвлені послідовно в зелений, жовтий і коричневий кольори. Зображення центральної частини складають цифри від 9 до 14, при цьому різниця між двома поруч розташованими числами в центральній частині не повинна бути більше одиниці або 6% загального рахунку.

 

рис. 1 рис.2

 

 

На рис. 1 зображено відмічається зниження накопичення препарату зліва на рівні загальних клубових судин. Пахові і стегнові групи лімфатичних вузлів не змінені. На рівні ІІІ і ІV поперекових хребців справа (парааортальна група) відмічається дефект зображення. Паракавальні лімф. вузли відтіснені латерально. Висновок: розповсюдження раку сечового міхура на парааортальні лмф. вузли.

 

На рис. 2 визначаються групи пахових і лімфатичних вузлів. Клубові парааортальні, паракавальні групи лімф.вузлів, а також печінка не накопичили радіоактивного препарату, що свідчить про враження клубових лімф.вузлів з порушенням транспорту ізотопа (відсутність скенографічного зображення печінки).

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 358 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)