АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Внутрішньоміхурова ультрасонограма

За допомогою цього метода можливо деталізувати глибину ураження раковим процесом стінки сечового міхура. Були отримані характерні відмінності, що притаманні поверхневим або інвазивним формам.

Цей метод дозволяє детально встановити: чи уражується неопластичним процесом лише слизова оболонка; проростає м’язовий шар або, пенетруючи останній, проходить в паравезикулярний жир і сусідні органи.

Пухлини, що обмеженіслизовою сечового міхура, що проникають в субепітеліальний шар, мають однакову акустичну характеристику. При внутрішньоміхуровій ультрасонограмі вони представляються достатньо чіткими утвореннями, виступаючими в просвіт сечового міхура. Як правило, такі пухлини багатоворсинчасті, мають тонку ніжку, під якою стінка сечоіого міхура представлена однорідною структурою, без потовщень і деформацій. В багатьох дослідженнях зберігається пошарова будова і найважливіша відмінність – ідентична будова з сусідніми ділянками сечоміхурової стінки.

 

рис. 35

Рис. 35: А – стадія Та/Т1

Б – стадія Т2

В – стадія Т3а

Г – стадія Т3б

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 613 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)