АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ускладнення інсулінотерапії

Прочитайте:
  1. В приймальному відділенні роділлі стало зле, вона втратила свідомість, почалися судоми. Про яке ускладнення це свідчить?
  2. Венозні ускладнення під час вагітності
  3. Класифікація засобів протипухлинної медикаментозної терапії.. Побічні ефекти і ускладнення застосування, їх лікування і профілактика.
  4. Можливі побочні дії та ускладнення
  5. Можливі ускладнення при внутрішньошкірних, підшкірних, внутрішньом’язових ін’єкціях, профілактика і тактика медичної сестри при їх виникненні
  6. Можливі ускладнення при проведенні плевроцентезу, надання допомоги.
  7. Переважний антимікробний спектр і ускладнення фармакотерапії основних груп антибактеріальних лікарських засобів
  8. ПІСЛЯПОЛОГОВІ ІНФЕКЦІЙНІ УСКЛАДНЕННЯ
  9. Побічні дії та ускладнення при застосуванні препаратів, що використовуються при програмній терапії, їх корекція.
  10. Показання до призначення різних режимів інсулінотерапії

n Інсулінорезистентність

n Постінсулінові ліподистрофії

- гіпертрофічні

- атрофічні

n Інсулінові набряки

n Феномен Сомоджі

n Гіпоглікемічні стани

n Алергічні реакції

- місцеві (еритематозна папула, обмежене помірне затвердіння на місці введення інсуліну)

- загальні, генералізовані (кропив”янка, ерозивні ураження слизових, абдомінальний біль, підвищення температури тіла, лихоманка)

 
 

 


1. Фізіологічно збалансоване співвідношення основних інгредієнтів харчового раціону: вугліводів (50-60 %), жирів (25-30 %) і білків (15-20 %). Воно сприяє усуненню гіперглікемії і зведенню до мінімуму ризику розвитку гіпоглікемій.  
2. Розрахунок енергетичної цінності добового раціону з урахуванням статі, віку, енерговитрат конкретного хворого і маси тіла, котру цей хворий повинен мати в нормі (так звана ідеальна маса тіла).  
3. Досягнення і підтримка, у міру можливості, нормальної маси тіла, профілактика ожиріння протягом усього життя хворого.  
  4. Вилучення з раціону або різке обмеження кількості рафінованих вуглеводів, які легко засвоюються, обмеження багатих на вуглеводи продуктів з відносно рівномірним розподілом вуглеводів між прийомами їжі.
  5. Стабільний режим харчування малими дозами (5-6 разів на добу) за певного ізокалорійного розподілу енергетичної цінності харчового раціону відповідно до режиму праці й характеру терапії, спрямованої на зниження рівня глюкози крові.
  6. Введення вітамінізованих і політропних продуктів. Урахування супутніх захворювань і характеру діабетичних ангіопатій та інших ускладнень цукрового діабету.
     

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 449 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)