АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які принципи постановки діагнозу ВУІ новонародженого?

Прочитайте:
  1. Алгоритм постановки жизненных иелей
  2. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  3. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  4. Визначте об’єм і послідовність призначення інструментальних методів при верифікації діагнозу стабільної стенокардії.
  5. Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. (первинна прогресуюча міодистрофія Ерба-Рота)
  6. Діагностика отруєнь і принципи надання невідкладної допомоги
  7. Доза, т.е. количество туберкулина для постановки пробы Манту 1 ребенку равна 2 ТЕ, которые содержатся в 0,1 мл раствора.
  8. ЕКГ – критерії для встановлення діагнозу асистолія
  9. Загальні принципи догляду за хворими
  10. Загальні принципи і методи поведінки з хворими на гострі психічні розлади

Оцінка активності органів і систем:

TORCН-синдром - поліорганна патологія, тому необхідно досліджувати показники функцій окремих органів (нирок, печінки, серця і т.д.).

План обстеження новонароджених:

- клінічний аналіз крові з обов'язковим підрахунком кількості тромбоцитів (анемія, тромбоцитопенія, прискорена ШОЕ спостерігаються при перинатальних інфекціях; для інтранатальних інфекцій типовими є лейкопенія за рахунок нейтропенії в перші 3 дні життя, а далі нейтрофільний лейкоцитоз, токсична зернистість нейтрофілів, зсув лейкоцитарної формули вліво; при антенатальних вірусних та мікоплазмених ВУІ нерідко спостерігається лейкопенія, а потім лейкоцитоз, лімфоцитоз, моноцитоз);

- клінічний аналіз сечі (інфекція сечовивідних шляхів, пієлонефрит, інтерстиціальний нефрит часто спостерігаються при перинатальних інфекціях);

- посіви крові, калу, сечі;

- рентгенограма органів грудної клітки (при дихальній недостатності);

- нейросонографія (вентрикуліт, крововиливи, ехощільні включення, внутрішня гідроцефалія);

- люмбальна пункція (за необхідності);

- активність гепатоспецифічних ензимів (при гепатомегалії);

- огляд окулістом (обов’язково).

Важливим допоміжним методом діагностики ВУІ є патоморфологічне обстеження плаценти. Поява ознак плацентиту, ідентифікація за допомогою імунофлюоресцентних специфічних антисироваток антигена збудника підтверджує ВУЇ і конкретизує її етіологію. Виявлення гінекологом запальної патології статевої сфери, визначення у виділеннях, мазках-відбитках збудника при використанні специфічних антисироваток виконує ту ж саму роль.

Діагностика специфічної інфекцій під час вагітності стикається з особливими проблемами, оскільки більшість материнських інфекцій є безсимптомними або їх ознаки та симптоми є неспецифічними, схожими на захворювання грипом.

Інтерпретація результатів серологічних реакцій:

1 Наявність у крові специфічних IgM-антитіл відсутності IgG-антитіл свідчить про ранню гостру фазу захворювання та необхідість початку лікування.

При визначенні IgM-антитіл під час вагітності нерідко з різних причин спостерігаються хибнопозитивні реакції. У таких випадках лише динаміка та авідність титрів IgG-антитіл у сироватці крові, взятих з інтервалом 10-14 днів з наростанням титрів у 4 і більше разів, стане підтвердженням гострого інфекційного процесу.

2 Наявність специфічних антитіл обох класів свідчить про гостру інфекцію в більш пізній фазі.

У таких випадках рішення залежить від виду збудника, терміну вагітності та інших обставин, які характеризують ситуацію.

3 Наявність у вагітної лише IgG-антитіл свідчить про наявність імунітету.

4 Відсутність антитіл обох класів свідчить про те, що інфекції в минулому не було, а є потенціальна можливість первинного інфікування під час вагітності та виникнення внутрішньоутробної інфекції плода з усіма її особливостями та наслідками. Для таких вагітних показано повторне серологічне обстеження для визначення виникнення первинної інфекції.

Найбільш достовірна інформація про наявність ВУІ та внутрішньоутробний стан плода у терміні 16-32 тижнів гестації може бути отримана при бактеріо - та / або вірусологічних дослідженнях навколоплідних вод та фетальної крові.

З урахуванням можливої гіпердіагностики, ВУІ повинна бути підтверджена не менше, як двома специфічними методами лабораторної діагностики, з динамічним спостереженням. Метод ІФА та метод кількісної ПЛР-діагностики, які визначають рівень вірусної / протозойної інфекції, є визначальними тестами мікробіологічної діагностики.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 466 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)