АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Які дослідження є найбільш інформативними для визначення діагнозу?

Прочитайте:
  1. III етап. Дослідження причин труднощів адаптації в дітей «контрольної групи»
  2. Real-time PCR (ПРЛ у реальному часі) та її застосування у вірусологічних дослідженнях.
  3. А) Загальне об’єктивне дослідження.
  4. А. Рентгенівські методи дослідження.
  5. Алгоритм визначення дози інсулінопрепаратів на тлі глікемічного профілю
  6. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  7. Алгоритм променевого дослідження при ішемічній хворобі серця.
  8. Алгоритм променевого дослідження при трикутній формі серця
  9. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ
  10. Антропометричні дослідження дітей різного віку та особливості їх проведення

11. Пацієнтка 24 років через 13 місяців після перших пологів звернулась зі скаргою на відсутність менструації.

З анамнезу: вагітність перша, закінчилась кесарським розтином з приводу передчасного відшарування нормально розташованої плаценти і внутрішньоутробної асфіксії плоду; крововтрата склала приблизно 2000 мл внаслідок порушення згортання крові. Грудьми дитину не годувала.

При бімануальному дослідженні: патології не виявлено.

Які дослідження є найбільш інформативними для визначення діагнозу?

12. Хвора 58 років надійшла зі скаргами на наявність «пухлини», що з'явилася в області зовнішніх статевих органів при напружувані і невеликій фізичній роботі. Відзначає періодичну появу невеликих сукровичних виділень і порушення сечовипускання, що помітила 5-6 місяців тому.

Гінекологічне дослідження: зовнішні статеві органи розвинені правильно, зі звичайними віковими змінами. Промежина низька, при напружуванні значно опускаються стінки піхви і з статевої щілини з'являється піхвова частина шийки матки. При цьому виявляється, що в області зовнішнього вічка шийки матки виразка розташована поверхнево, розміром 15х18 мм, яскраво-червоного кольору, краї нерівні, потовщені, виділення сукровично-серозне, незначне.

План обстеження?

13. До приймального відділення машиною швидкої допомоги доставлена хвора 22 років зі скаргами на інтенсивний біль внизу живота, який виник раптово півгодини тому. Була короткочасна втрата свідомості, спостерігається запаморочення, загальна слабкість, біль посилюється. Температура тіла -36,7˚С.

З анамнезу: менструації з 12 років (по 3-4 дня через 25-26 днів) помірні, болісні. Остання нормальна менструація -1,5 місяця тому. Страждає на двобічний хронічний аднексит протягом 3 років, лікувалась у стаціонарі. Вагітностей не було.


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 594 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)