АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Зупинка серця (смерть, що настала пізніше ніж через 1 год після появи чи посилення симптомів захворювання)

Прочитайте:
  1. B Великої вени серця
  2. E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.
  3. E. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  4. J. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  5. O. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  6. S.: Внутрь по 2 таблетки через 4 часа
  7. А. через желудочно-кишечный тракт
  8. Автоматія серця. Градієнт автоматії. Дослід Станіуса.
  9. Алгоритм аспирации содержимого трахеобронхиального дерева через интубационную и трахеостомическую трубку у больных, находящихся на ИВЛ
  10. Алгоритм диференціальної рентгенодіагностики при синдромі аортальної форми серця.

План

1. Термінологія раптової серцевої смерті

2. Епідеміологія

3. Шляхи запобігання захворювання серця

4. Фактори ризику раптової смерті

5. Профілактика РСС у вагітних

6. Профілактика РСС у людей похилого віку

7. Невідкладна допомога при раптовій зупинці кровообігу

8. Висновки

9. Література


СУЧАСНА КЛІНІЧНА ТЕРМІНОЛОГІЯ

РАПТОВОЇ СЕРЦЕВОЇ СМЕРТІ

Термін “раптова серцева смерть” (РСС) використовувався на протязі кількох століть і стільки ж цього часу різні автори обговорювали його визначення. Питанням для дебатів завжди було те, коли неочікувана смерть повинна називатися “раптовою” і яким чином кардіальне походження смерті повинно бути встановлено. Кілька критеріїв було запропоновано, щоб зв’язати РСС з певним видом смерті. Ключові концепції, які є центральними при визначенні раптової смерті - нетравматичний характер випадку і той факт, що раптова смерть повинна бути неочікуваною та миттєвою. Щоб обмежувати раптову смерть серцевою хворобою, було введено слово ”кардіальна”, щоб уточнити термін “РСС”. Подальша субкласифікація була запропонована, щоб відрізнити “коронарний” та “некоронарний” генез РСС. Спочатку було запропоновано, що раптовою смертю можна вважати випадок з клінічними проявами до 24 годин, але в подальшому цей строк був зменшений до 1 години або навіть до миттєвості, щоб пояснити більш вірогідний її аритмічний механізм. Як наслідок, була велика невідповідність у визначеннях, що використовуються в різних клінічних дослідженнях. Проблеми, пов’язані з визначенням способу смерті були предметом сперечань для багатьох авторів. Дуже важка проблема - класифікація смертельних випадків, які відбуваються без свідків, як, наприклад, “знайдений мертвим у ліжку”. Більшість авторів помилялись, відносячи такі події до РСС, навіть при тому, що часто неможливо визначити, до якого часу пацієнт залишався живим, або на протязі якого періоду часу він відчував симптоми, що передують смерті.

У рекомендаціях Європейського кардіологічного товариства РСС визначають як “природну смерть внаслідок серцевих причин, якій передує раптова втрата свідомості протягом 1 години після початку гострих симптомів; можливе діагностоване раніше захворювання серця, але час і спосіб настання смерті несподівані”.

В класифікації серцево-судинних захворювань Українського наукового товариства кардіологів, яка була прийнята на VI Національному конгресі кардіологів України, РСС знайшла своє відображення і узгодження з Міжнародною класифікацією хвороб X перегляду:

146.1 – раптова серцева смерть (аритмічна) (смерть, що настала протягом 1 год після появи перших симптомів захворювання або суттєвого погіршення стану хворого на тлі стабільного хронічного перебігу захворювання)

· з відновленням серцевої діяльності

° фібриляція шлуночків

° асистолія

° електромеханічна дисоціація (зазначається за можливості)

· раптова серцева смерть (незворотня)

° фібриляція шлуночків

° асистолія

° електромеханічна дисоціація (зазначається за можливості)

зупинка серця (смерть, що настала пізніше ніж через 1 год після появи чи посилення симптомів захворювання)


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 493 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)