АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Підготовка до заняття

Прочитайте:
  1. A. Заняття № 17
  2. A. Перелік основних термінів, параметрів, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття
  3. IV. Працевлаштування, освіта і професійна підготовка інвалідів
  4. V. Етапи проведення заняття
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  7. V. Основні етапи заняття
  8. VI. Методичне забезпечення заняття
  9. ДЛЯ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ
  10. До практичного заняття з дерматовенерології

 

Самопідготовку доцільно починати з повторення анатомії та функції щитовидної залози. За підручником, матеріалами лекції та додатковою літературою вивчить питання, що стосуються частоти, розповсюдження, етіології та патогенезу РЩЗ.

Слід пам'ятати, що клінічний перебіг захворювання значною мірою залежить від морфологічної структури пухлини. Так, папілярна аденокарцинома, що зустрічається найчастіше, метастазує переважно лімфогенно і має сприятливий прогноз. Фолікулярна ж

аденокарцинома метастазує частіше гематогенно, тому частіше зустрічаються віддалені метастази. Взагалі ці види пухлин ростуть досить повільно. Недиференційований рак має бурхливий перебіг і генералізоване метастазування.

Зона реґіонарного метастазування представлена лімфатичними вузлами вздовж глибокої яремної вени, загрудинними, паратрахеальними, ланцюжком вузлів вздовж додаткового нерва і гілок поверхневої артерії шиї. Віддалені метастази РЩЗ спостерігаються в 10-15% випадків. Найчастіше уражаються легені та кістки.

Вивчаючи клінічні симптоми РЩЗ, впорядкуйте їх за прийнятою на кафедрі онкології схемою опорних симптомів.

Під час підготовки до заняття з'ясуйте цінність та інформативність інструментальних методів дослідження (термографії, УЗД, сцинтиграфії та ін.). При вивченні методів лікування РЩЗ слід знати, що воно може бути радикальним і паліативним. До радикальних відносять субтотальну тиреоідектомію або гемітиреоідектомію з резекцією перешийку у хворих з I та II стадіями, а також комбіноване лікування, а саме: передопераційну променеву терапію 30-50 Гр, та тиреоідектомію з лімфатектомією у хворих з III стадією.

До паліативного лікування відносять променеву терапію та гормонотерапію тиреоідіном та трийодтироніном. Слід звернути увагу на те, що при занедбаному раку щитовидної залози високої диференціації задовільних результатів можна досягти за допомогою лікування радіоактивним йодом та гормонотерапією. Ремісію можливо одержати у 61,3% хворих.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 353 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)