АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПИТАННЯ МЕДИЧНОЇ ЕТИКИ ТА ДЕОНТОЛОГІЇ

Прочитайте:
  1. A-адреномиметики
  2. II. диуретики
  3. IV Диуретики
  4. N-ХОЛИНОМИМЕТИКИ
  5. V Осмотические диуретики
  6. А.3.2.2. Етапи надання медичної допомоги вагітним з артеріальною гіпертензією
  7. Альфа- и бета-адреномиметики
  8. Анестетики. Снотворные средства. Этанол.
  9. Аспекты проблем психогенетики
  10. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.

Професійна діяльність лікарів акушерів-гінекологів пов'язана з вирішенням складних санітарно-просвітницьких та деонтологічних питань, оскільки ситуації, що виникають під час консультування або надання медичної допомоги жінкам у зв'язку із зачаттям, виношуванням, народженням, вигодовуванням дитини, виникненням захворювань жіночих статевих органів, стосуються інтимних сторін життя жінки та її оточуючих. Це вимагає від персоналу лікувально-профілактичних закладів акушерсько-гінекологічного профілю дотримуватись у своїй роботі певних санітарно-просвітницьких, деонтологічних та морально-етичних правил і норм поведінки.

Медична деонтологія – це сукупність етичних норм і принципів поведінки медичного працівника при виконанні своїх професійних обов’язків. Моральне обличчя медичного працівника, основні його принципи формувалися і удосконалювалися впродовж багатьох століть залежно від політичного ладу, рівня культури, національних та релігійних традицій, а також соціально-економічних і класових відношень у країні.

Медична деонтологія тісно пов’язана з медичною етикою. Медична етика – це вчення про мораль медпрацівників, їх поведінку, взаємозв’язки з хворими, з колегами, із суспільством. Складовою частиною медичної етики є деонтологія – вчення про обов’язки медичного працівника. Порушення правил деонтології може призвести до виникнення такої патології як ятрогенія – психогенний розлад внаслідок неправильних, необережних висловлювань або дій медичного працівника.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 542 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)