АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Навчальна практика під керівництвом викладача

Прочитайте:
  1. III. ТЕРАПИЯ ВНУТРЕННИХ ОРГАНОВ (ВИСЦЕРАЛЬНАЯ ХИРОПРАКТИКА)
  2. Иммуноглобулины, механизм их действия и практика применения в лечении инфекционных больных.
  3. Качество выполнения работ в соответствии с алгоритмами и требованиями предприятия, на котором проходила практика.
  4. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  5. Методичні особливості викладання та підходи до вивчення матеріалу під час лабораторного заняття під керівництвом викладача.
  6. Навчальна література
  7. Навчальна мета
  8. Навчальна мета.
  9. Навчальна мета.
  10. Навчальна мета.

Приготування і підготовка до стерилізації хірургічних інструментів, білизни, перев’язувального матеріалу, гумових виробів та апаратів з оптичною системою. Способи укладання однорідного та різноманітного матеріалу, маркування, транспортування і зберігання стерилізаційних коробок (біксів). Стерилізація тазів для оброблення рук.

Техніка оброблення рук за методом Спасокукоцького—Кочергіна, розчинами первомуру (С-4), хлоргексидину біглюконату, стериліуму та іншими сучасними препаратами. Самостійне надягання стерильного халата, маски, гумових рукавичок, а також знімання використаного одягу та рукавичок. Ознайомлення з фізичними і хімічними властивостями антисептичних речовин. Ознайомлення з методиками стерилізації та зберігання шовного матеріалу.

Приготування перев’язувального матеріалу, білизни, халатів, масок і рукавичок до стерилізації та укладання їх у стерилізаційні коробки. Завантаження парового стерилізатора автоклава, спостереження за ходом стерилізації та розвантаження. Контроль стерилізації. Підготовка хірургічних інструментів до стерилізації після чистих і гнійних операцій. Контроль оброблення на залишки крові та мийного розчину. Режим стерилізації з урахуванням анаеробної інфекції, гепатиту В і СНІДу.

Практичні навички:

¾ сухоповітряна стерилізація;

¾ приготування, підготовка до стерилізації та укладання в стерилізаційні коробки перев’язувального матеріалу, операційної білизни;

¾ стерилізація в паровому стерилізаторі;

¾ проведення контролю ефективності теплової стерилізації;

¾ підготовка до стерилізації та стерилізація гумових трубок, дренажів, катетерів;

¾ хімічна дезінфекція і стерилізація хірургічних інструментів;

¾ збереження стерилізованих матеріалів;

¾ дезінфекція і стерилізація тазів для підготовки рук до операції;

¾ підготовка рук за методом Спасокукоцького—Кочергіна;

¾ оброблення рук препаратами бактерицидної дії, такими як хлоргексидину біглюконат, С-4, стериліум, та іншими сучасними препаратами;

¾ термінова підготовка рук до операції;

¾ самостійне надягання стерильного халата, гумових рукавичок та маски на себе й на хірурга;

¾ знімання використаних рукавичок, халата, маски;

¾ підготовка операційного поля за методом Гроссіха—Філончикова.

 

Тема 4. Гемостаз

Лекція

Поняття про кровотечу та крововтрату. Класифікація крововтрати. Класифікація кровотеч за причиною, зв’язком з навколишнім середовищем, наявністю проявів, часом виникнення, об’ємом крововтрати та за повторюваністю. Синдром гострої анемії, геморагічний шок, клінічні та лабораторні критерії оцінювання крововтрати, клінічні ознаки кровотечі з легенів і травного тракту. Тактика медичної сестри щодо гематом і крововиливів. Лабораторні та спеціальні методи діагностики. Механізм самостійного спинення кровотечі. Тимчасове й остаточне спинення кровотечі. Фізичні, хімічні, біологічні і механічні методи. Перша допомога під час зовнішніх і внутрішніх кровотеч на етапах надання медичної допомоги. Особливості інтенсивної терапії і догляду за хворими в умовах стаціонарного лікування.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 951 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)