АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Симптоми гельмінтозу

Прочитайте:
  1. Виберіть схожі симптоми в клініці інфекційного та алергічного риніту (виберіть всі правильні
  2. Відмітьте симптоми альтернувального синдрому Вебера
  3. Вкажіть основні клінічні симптоми отруєння метиловим спиртом
  4. Вкажіть симптоми ураження рухових волокон трійчастого нерва
  5. Внутрішньоутробні інфекції. Причини. Симптоми. Діагностика. Лікування.
  6. Дитині 7 років. Щеплення не проводились. В класі є випадки кору. Які характерні симптоми може виявити медсестра в продромальному періоді?
  7. Клінічні симптоми деяких харчових отруєнь бактеріального походження
  8. Лікування гельмінтозу
  9. Перерахуйте симптоми ураження палідарної системи

РЕФЕРАТ

 

з «Педіатрії»

 

на тему:

 

«Гельмінтози. Профілактика гельмінтозів у дітей»

 

 

Виконала:

студентка ІІ курсу

203 ДПН групи

Чижевська Анна Володимирівна

 

Київ-2014

ПЛАН

1. Що таке гельмінтоз і як його попередити?

2. Симптоми гельмінтозу

3. Методи діагностики гельмінтозів

4. Гельмінти у дітей

5. Лікування гельмінтозу

Висновок

Що таке гельмінтоз і як його попередити

Гельмінтоз – це захворювання, при якому в організмі людини поширюються гельмінти, або глисти.

Існує більше півтори соні різновидів гельмінтів, проте найпоширенішими є «всього» 30 видів. Гельмінтози бувають тканинні і просвітні.

Якщо гельмінти і їх личинки знаходяться в тканинах, в підшкірній клітковині, вільно переміщаються по кровоносній або лімфатичній системі, такий гельмінтоз називається тканинним.

Якщо гельмінти локалізовані в кишечнику, такий гельмінтоз називається просвітним.

Гельмінтами можна заразитися при вживанні погано вимитих овочів або фруктів, оскільки личинки гельмінтів потрапляють з ґрунту. Гельмінтоз також може з'явитися при вживанні зараженого м'яса або риби. Гельмінтоз частіше з'являється у людей із зниженим імунітетом, тому важливо підтримувати його на відповідному рівні.

Що не заразитися гельмінтозом, мийте руки з милом як частіше. Харчуватися необхідно лише добре вимитими овочами і фруктами. Слід уникати контакту шкіри з ґрунтом, якщо вона забруднена людськими випорожненнями. Також для уникнення зараження гельмінтозом не слід купатися у брудних водоймищах водою, що застоялася.

Особливо ці прості правила повинні застосовуватися під час в теплі країни, оскільки при зміні клімату людський імунітет слабшає, і зростає ризик зараження гельмінтами, особливо тими, які не присутні в області постійного мешкання людини. Сильна імунна система може протистояти як проникненню гельмінтів в організм людини, так і їх поширенню в організмі.

Симптоми гельмінтозу

Поняття гельмінти сталося від слова helminthos, що в перекладі з грецького означає «черв'як». Гельмінти – це насправді загальна назва всіх паразитичних черв'яків, які можуть оселитися в людському організмі. На сьогоднішній день відомо близько ста п'ятдесяти видів гельмінтів. Якщо вірити статистичним даним, то кожна друга людина щороку стає «заручником» якого-небудь даних паразитів. Щоб позбавитися від наявних паразитів, потрібно, перш за все, виявити їх наявність. Проникаючи в організм людини, гельмінти в ньому дуже активно «господарювати», при цьому не зовсім приємних симптомів. Симптомів гельмінтозу дуже багато.

Отже, личинки паразитів пробралися у Ваш організм. Вони починають активно впливати на всі його органи і тканини. Даний процес іменується гострим і характеризується такими симптомами як: підвищення температури, пониження активності і працездатності, загальне нездужання, сильна слабкість, дратівливість, мігрень, больові відчуття в області суглобів і м'язів, свербінняшкірного покриву і висип. Слідом за гострою фазою гельмінтозу йде латентна фаза. В більшості випадків даний період не жодними симптомами, оскільки саме в цей проміжок часу личинки затихають для того, щоб розвинутися в статевозрілу особину.

Як тільки паразита відкладе перше яйце, почнеться хронічна стадія гельмінтозу, яка може продовжуватися довгі роки безперервно. Найчастішим симптомом хронічної стадії гельмінтозу прийнято вважати больові відчуття в області живота. Хворий може відчувати біль, як у всьому животі, так і в якійсь певній його частині. Болі в животі при гельмінтозі небезпечні, оскільки вони сигналізують про наявність гельмінтів на стінці кишечнику. Результатом таких поселень можуть стати виразки кишки, запальні процеси черевної порожнини, серйозні порушення процесу травлення і так далі.

Іншим симптомом даної стадії гельмінтозу є замки і діареї. Замки виникають із-за порушення роботи шлунково-кишкового тракту, що не дозволяє каловим масам просуватися до виходу. Проноси ж є наслідком дії на організм людини послаблюючих речовин, які виділяються гельмінтами. Наявність замків і проносів у свою чергу призводить до надмірного газоутворення і здуття живота.

Якщо гельмінти пробралися в печінку і підшлункову залозу, тоді про себе обов'язково дадуть знати порушення роботи даних органів. Цілком можливо розвиток, цукрового діабету, запальних процесів жовчного міхура або жовчних. Досить частим симптомом гельмінтозу є і анемія. Вона виникає в результаті механічного пошкодження стінки кишки. Знаходячись в організмі людини, гельмінти ушкоджують і його м'язову тканину. У результаті, ще один симптом гельмінтозу – больові відчуття в суглобах і м'язах. Відразу ж звернемо Вашу увагу на те, що суглобів є дуже великою небезпекою для людини, оскільки може привести до часткової або інвалідності.

До інших симптомів гельмінтозу можна зарахувати: авітамінози, аліментарну недостатність, зниження імунної системи, синдром хронічної втоми, утворення кіст і доброякісних пухлин, а також утворення злоякісних пухлин. Якщо гельмінтоз розвинувся в дитячому організмі, то наявна затримка, як психічного, так і розумового розвитку дитини. Пояснюється це тим, що наявні в організмі дитини паразити негативно впливають на роботу всієї центральної нервової системи, при цьому провокуючи розвиток частих респіраторних захворювань, затримку розвитку, постійну слабкість і стомлюваність.

Гельмінтоз небезпечний, а його симптоми найбільш небезпечні. Напевно кожен з нас вже зробив для себе висновок – потрібно боротися з паразитами! Причому, чим раніше ви почнете цим займатися, тим краще буде для вас! Попіклуйтесь про своє здоров'я, а також про здоров'я своїх близьких. І не забувайте про те, що одним із сприяючих чинників розвитку гельмінтозу є Ваша слабка імунна система. свій імунітет за допомогою спеціальних БАД (біологічно активних добавок) і тоді жодні гельмінти не будуть вам страшні.

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 307 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)