АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лікування гельмінтозу

Прочитайте:
  1. E. Лікування специфічної інфекції жіночих статевих органів
  2. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  3. IV. Немедикаментозне лікування
  4. VІІІ. Лікування.
  5. арттерапія - лікування мистецтвом
  6. Використання лікарських засобів для прискорення відновлення спортсменів, лікування і профілактики станів перенапруги різних систем організму.
  7. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  8. Вимоги до результатів лікування.
  9. Внутрішньоутробні інфекції. Причини. Симптоми. Діагностика. Лікування.
  10. Гігієнічні вимоги до відділення для лікування відкритими джерелами

Гельмінтоз в гострій стадії лікують препаратами, на детоксикацію і десенсибілізацію організму. На сьогоднішній день в медицині існує величезна кількість ефективних і малотоксичних засобів для лікування гельмінтозу. Серед таких препаратів левамізол, медамін, тіабендазол та інші. Окрім консервативного лікування, лікарі часто призначають народні методи у вигляді і відварів цілющих трав, наприклад, високоефективним засобом вважається часник.

Раніше для лікування такого вигляду гельмінтозу як нематодоз застосовувався левамізол, проте останнім часом цей препарат призначають лише для лікування аскаридозу. Левамізол на сьогоднішній день мало використовується для лікування гельмінтозів, що обумовлене появою на ринку медичних препаратів ефективніших антигельмінтних засобів. Серед цих препаратів – мебендазо і медамін. Найефективнішим сучасним препаратом для лікування гельмінтозу є албендазол. Він застосовується для лікування більшості гельмінтозів в дозуванні 200 міліграм двічі в день. Можна також прийняти дозу в 400 міліграм одноразово.

При деяких видах гельмінтозу лікування проводять всім членам сім'ї і колективу. При цьому необхідно строго слідувати всім рекомендаціям і правилам особистої гігієни.

Лікування гельмінтозу може тривати від 2-3 днів до 10 днів залежно від ступеня ураження організму.

Безумовно, кращим методом лікування гельмінтозу є його профілактика. Необхідно стежити за санітарними умовами місць мешкання, роботи і навчання. Рибу і м'ясо слід добре прожарювати, оскільки вони можуть містити в собі гельмінти. Також необхідно прийняти заходи для зміцнення імунітету.

Народні рецепти для боротьби з гельмінтами і іншими паразитами

В разі наявності в людському організмі лямбліозу, на допомогу в боротьбі з даними паразитами прийде настойка березового листя, що на коньяку. Необхідно узяти будь-яку банку, забити її березовим листям на три чверті, а все інше залити коньяком. Залишити на двадцять один день, після чого процідити, додати до отриманої приготований заздалегідь сік буряка і моркви з медом і все ретельно перемішати. Приймається така по сто грам в день за півгодини до їди.

Для очищення організму від гельмінтозу можна скористатися звичайною цибулею. Необхідно подрібнити одну цибулину середніх розмірів, залити її одним гарячої кип'яченої води і дати наполягати протягом дванадцяти годинників. Після цього отриману рідину необхідно процідити і приймати по половині склянки у будь-який час доби. Тривалість такого лікування складає три – чотири дні.

Часник – ще один народний засіб від паразитів. Необхідно з'їсти десять часточок часнику, при цьому запиваючи їх топленим молоком. Через 120 хвилин потрібно буде прийняти будь-який лікарський препарат, що володіє послаблюючою дією.

В разі наявності дрібних паразитів в дитячому організмі, підійде такий народний засіб: необхідно приготувати сік зі свіжої моркви, перемішати його з медом і давати дитині в кількості однієї столової ложки двічі в день. Вранці бажано зробити це до.

Не варто забувати і про ефективні БАД (біологічно активних добавках). З їх допомогою також можна позбавитися від будь-яких видів паразитів, що оселилися в людському організмі.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 259 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)