АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У пацієна 40 років перфорація виразки задньої стінки шлунка. У який анатомічний утвір потрапить кров та вміст шлунка?

Прочитайте:
  1. Будова та функції шлунка. Особливості будови стінок шлунка.
  2. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  3. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  4. ВАДИ РОЗВИТКУ ЧЕРЕВНОЇ СТІНКИ
  5. Взяття мазків із зіва, носа на стафілокок, із задньої стінки глотки — на пневмокок
  6. Визначення вмісту активного хлору в таблетках «Пантоцид» («Аквацид») та оцінка їх придатності для проведення знезараження води.
  7. Від двох до трьох років
  8. Вміст клітковини в найбільш поширених продуктах, г на 100 г продукту
  9. Внаслідок аварії каналізаційної мережі, вміст її потрапив до системи водопостачання міста. Спалаху захворюваності на яку інфекційну хворобу слід очікувати?
  10. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?

*Чіпцеву сумку

Передшлункову сумку

Правий бічний канал

Лівий бічний канал

Печінкову сумку

Запальний процес видозміненої підсерозної основи навколо шийки матки спричинив інтенсивний больовий симптом у пацієнтки. Запалення якого анатомічного утворення встановив лікар?

*Parametrium

Mesometrium

Myometrium

Endometrium

Perimetrium

Під час операції на яєчнику були перев’язані судини в ділянці воріт. Де проводять маніпуляцію?

*Margo mesovaricus

Мargo liber

Facies medialis

Facies lateralis

Extremitas uterina

Під час операції у пацієнта було видалено частину легені, яка вентилюється бронхом третього порядка, що супроводжується гілками легеневої артерії та інших судин. Яка частина легені була видалена?

*Сегмент легені

Середня частка

Нижня частка

Верхня частка

Легенева часточка

До лікарні поступив пацієнт з перфоративною виразкою задньої стінки шлунка. Який елемент очеревини під час операції хірург повинен ретельно обстежити?

*Чепцеву сумку

Печінкову сумку

Передшлункову сумку

Лівий бічний канал

Праву брижову пазуху

Одним із ускладнень інфекційного паротиту (“свинка”) є ураження сперматогенного епітелію. Яка анатомічна структура уражена таким патологічним процесом?

*Tubuli seminiferi contorti

Ductus epididimydis

Rete testis

Ductuli prostatici

Ductuli efferentes testis

У пацієнта діагностовано правобічну часткову пневмонію медіального та латерального сегментів. До якої частки легень вони належать?

*До середньої

До верхньої правої

До нижньої правої

До верхньої лівої

До нижньої лівої

Пацієнту 50 років з приводу панкреатиту проводиться резекція хвоста підшлункової залози. Як цей орган знаходиться по відношенню до очеревини?

*Екстраперітонеально

Мезоперітонеально

Інтраперітонеально

Парентерально

Інтрамурально

У хворого з деструктивним апендицитом, як ускладнення утворився піддіафрагмовий абсцес. В якому утворені очеревини він локалізується?

*Печінкова сумка

Передшлункова сумка

Чепцева сумка

Правий бічний канал

Лівий бічний канал

До гінекологічного відділення поступила хвора з підозрою на внутрішню кровотечу (позаматкова вагітність). Через яке утворення проводять пункцію для термінового діагностування кровотечі?

* Заднє склепіння піхви

Переднє склепіння піхви

Шийку матки

Матковий зів

Передню стінку піхви

В урологічному відділенні при проведенні катетеризації уретри у чоловіка 30 років, виникло утруднення при введенні катетера (катетер вводиться наполовину). Який відділ сечівника вірогідніше всього постраждав?

* Перетинчастий

Передміхуровий

Губчастий

Зовнішнє вічко

Внутрішнє вічко


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 628 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)