АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Від двох до трьох років

Прочитайте:
  1. В ізоляторі оздоровчого табору знаходиться дитина 10 років з діагнозом “Кишкова інфекція”. Яке обстеження треба провести протягом 72-х годин від встановлення цього діагнозу?
  2. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  3. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?
  4. Дитина віком 12 років захворіла гостро. На початку хвороби підвищилася температура тіла до
  5. Дитині 7 років. Щеплення не проводились. В класі є випадки кору. Які характерні симптоми може виявити медсестра в продромальному періоді?
  6. ДІАГНОСТИКА ПОРОКІВ СЕРЦЯ
  7. Дівчинка віком 15 років 3 тижні тому перенесла кишкову інфекцію. Звернулася зі скаргами на
  8. До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?
  9. Довжина тіла до віку, дівчатка від народження до 2-х років (z-scores)

від трьох до п'яти років

 

197 |В тропічному лісі наукова експедиція відібрала у стаї мавп дитину, котра втратила здатність говорити. Всі спроби відновити мову у дитини не закінчились успіхом. В якому віці, на Вашу думку, було знайдено дитину?

 

до двох років

від двох до трьох років

від трьох до чотирьох років

від чотирьох до п'яти років

Доросліше п'яти років

 

198 |При обстеженні людини встановили сильний, неврівноважений, нестримний тип вищої нервової діяльності за Павловим. Який темперамент за Гіпократом у людини?

сангвінік

Холерик

Флегматик

меланхолік

інший

 

199 (.П.Павлов описав випадок психічного розладу у студента, який після закінчення духовної семінарії вступив до медичного університету. Захворювання виникло і стало прогресувати під час занять в університеті. За рекомендацією лікарів юнака перевели на гуманітарний факультет, після чого поступово відновився нормальний стан і він зміг продовжити навчання. До якого типу нервової системи наймовірніше можна віднести цю людину?

сильний, врівноважений, рухливий

Сильний, врівноважений, інертний

сильний, неврівноважений, нестримний

слабкий

інший

 

200 |У хворого крововилив у скроневій корі лівої півкулі. Він не розуміє значення слів, не може говорити. Яке враження мови виникло?

афазія Брока

Афазія Вернике

провідникова афазія

словесна глухота

глобальна афазія

 

201 (Яке з наведених засобів спілкування належить до II сигнальної системи?

міміка

поза

жестикуляція

голосові реакції

Вербальні поняття

 

202 На собаці з виробленим слиновидільним рефлексом на звук частотою 1000 Гц в подальшому проводили гальмування слиновиділення за схемою: світло і на його тлі звук частотою 1000 Гц, який не підкріплювався їжею. Який вид внутрішнього гальмування за Павловим при цьому мав місце?

 

згашувальне

диференціювальне

запізнювальне

слідове

Умовне гальмування

 

203 |У собаки з виробленим умовним слиновидільним рефлексом на світло багаторазово застосовували умовний подразник (світло) без підкріплення його їжею. Який вид внутрішнього гальмування при цьому мав місце?

Згашувальне

запізнювальне

диференціювальне

умовне гальмо

слідове

 

204 В експерименті на собаці з виробленим умовним слиновидільним рефлексом на звук частотою 1000 Гц застосовували звук частотою 1200 Гц, не підкріплюючи його їжею. Який вид внутрішнього гальмування при цьому спостерігався?

згашувальне

запізнювальне


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 762 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)