АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Забування при заміні старої інформації на нову

Прочитайте:
  1. ДЖЕРЕЛА УЧБОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
  2. Забування шляхом зтирання чи руйнування
  3. Збір інформації та її аналіз
  4. Розшифрування генетичної інформації
  5. Шляхи передачі спадкової інформації в живих системах

забування при тривалому невикористовуванні

забування не відбувається

забування шляхом відволікання

 

161 |При дослідженні пам'яті людині впродовж долей секунди включали звук. Ще 150 мс вона зберігала його в пам'яті, після чого забувала. Який механізм забування?

Забування шляхом зтирання чи руйнування

забування при заміні старої інформації на нову

забування при тривалому невикористовуванні

забування не відбувається

забування шляхом відволікання

 

162 |При дослідженні пам'яті людині впродовж долей секунди включали звук. Ще 150 мс вона зберігала його в пам'яті. Який вид пам'яті досліджували?

Сенсорну

первинну

вторинну

третинну

короткочасну

 

163 |При дослідженні пам'яті людині впродовж долей секунди включали звук. Ще 150 мс вона зберігала його в пам'яті. Який процес в ЦНС забезпечував збереження інформації?

Реверберація збудження

іррадіація збудження

дивергенція збудження

конвергенція збудження

мультиплікація збудження

 

164 Пасажир взяв квиток на міжміський автобус за годину до його відправлення. Дорога від каси до автовокзалу займає ЗО хвилин, стільки ж часу потрібно пасажиру, щоб заїхати за речами. Який ступінь стадії напруження виникне у пасажира по дорозі на автовокзал, якщо в дорозі трапиться хоча б якась затримка?

Стенічна негативна емоція

стенічна позитивна емоція

уваги, мобілізації, активності

астенічна негативна емоція

невротичний стан

 

165 Домашній тварині не давали пити декілька днів, внаслідок чого у неї виникла домінуюча мотивація - спрага і певна питна поведінка. В якій структурі головного мозку виникла домінуюча мотивація?

базальні ганглії

ретикулярна Формація

лімбічні ядра таламусу

Гіпоталамус

мозочок

 

166 ІСобака дуже виразливо проявляє позитивні емоції при поверненні господаря додому, іноді це супроводжується мимовільним сечовиділенням. Збудження якої системи організму відбувається під час розвитку позитивних емоцій?

гіпоталамо-гіпофізарно-наднирникова

симпатична нервова система

симпато-адреналова система

Парасимпатична нервова система

метасимпатична нервова система

 

167 В експерименті щурам було вживлено електроди в певні ділянки мозку, причому тварини самостійно вмикали подразнюючий струм за допомогою спеціального важіля до повного свого виснаження. Ці ділянки мозку були названі "центрами задоволення". Про які структури мозку йдеться?

базальні ганглії

червоні ядра

таламус

Гіпоталамус

мозочок

 

168 |При дослідженні пам'яті впродовж декількох секунд досліджуваному показували таблички з надрукованими на них словами (одна табличка - одне слово). Скільки слів досліджуваний може запам'ятати?

 

З +\- 2

5+\- 2

6+\- 2

7+\- 2

9 +\- 2

 

169 |При дослідженні пам'яті впродовж долей секунди перед очима досліджуваного в темній кімнаті пронесли сяючий вогник. Ще 150 мс людина зберігала в пам'яті сяючий слід цього вогника. Який процес в ЦНС забезпечував збереження інформації?


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 575 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)