АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Класичний натуральний захисний

класичний натуральний гальмівний

імітаційний натуральний харчовий

 

133 |Під час вироблення умовного слиновидільного рефлексу на звук частоти 10000 Гц у собаки спочатку слина виділялась і на звуки інших частот, але після багаторазового повторення звуку цієї частоти і харчового підкріплення - тільки на цю частоту. Який процес в ЦНС викликав слинотечію на початку вироблення умовного рефлексу і як називається ця стадія умовного рефлексу?

Іррадіація збудження в корі головного мозку, стадія генералізації

дивергенція збудження в корі головного мозку, стадія генералізації

конвергенція в корі головного мозку, стадія генералізації

іррадіація в корі головного мозку, стадія спеціалізації

дивергенція в корі головного мозку, стадія спеціалізації

134 |У щура виробляли умовний рефлекс уникнення больового подразнення на звук метроному: після включення метроному на металічну підлогу клітки подавали струм і щур міг уникнути больового підкріплення тільки вискакуючи на спеціальну дерев'яну підставку, що він і робив. До якого класу умовних рефлексів належить цей рефлекс?

 

класичний штучний захисний

Інструментальний штучний захисний

імітаційний штучний захисний

інструментальний натуральний захисний

імітаційний натуральний захисний

 

135 Студент їздить до університету на автобусі №69. Якщо до зупинки підходить порожній автобус, він в нього сідає, якщо ж переповнений -ні. Про який вид гальмування умовних рефлексів йдеться?

запізнювальне

диференціювальне

Умовне гальмо

слідове

згашувальне

 

136 Студент полюбляє солодкі сирки, але терпіти не може чорнослиКупуючи сирки, він ніколи не зупиняє свій вибір на сирках з чорносливом. Який вид гальмування умовних рефлексів розвинутий у студента?

 

запізнювальне

диференціювальне

Умовне гальмо

слідове

згашувальне

 

137 Студент їздить до університету на тролейбусі №5. Якщо до зупинки підходить тролейбус №5к, він в нього не сідає. Про який вид гальмування умовних рефлексів йдеться?

запізнювальне

Диференціювальне

умовне гальмо

слідове

згашувальне

 

138 |Під час забігу на коротку дистанцію один з спортсменів побіг раніше, ніж суддя дав сигнал. Який вид умовного гальмування порушений у спортсмена?

 

Запізнювальне

диференціювальне

умовне гальмо

слідове

згашувальне

139 |Під час баскетбольного матчу гравець однієї команди випадково закинув м'яч у своє кільце. Який вид умовного гальмування порушений у спортсмена?

 

запізнювальн


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 865 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)