АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вимірювання температури тіла

Прочитайте:
  1. Алгоритм вимірювання АТ
  2. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО КРОВ'ЯНОГО ТИСКУ.
  3. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ
  4. Вимірювання базальної температури
  5. Вимірювання обводів голови та грудної клітки.
  6. Вимірювання температури тіла дитини
  7. Вимірювання температури тіла, догляд за пацієнтами з гарячкою.
  8. Вимірювання щільності потоку b-випромінювання
  9. Дослід 2. Місцева дія високої температури на вухо кролика

 

 

Послідовність Зміст
Місце виконання Лікувально – профілактичні заклади, вдома.
Показання Обстеження хворої та здорової дитини. Температуру вимірюють 2 рази на добу – з 6-ї до 8-ї години ранку та з 16-ї до 17-ї години, а також за потреби.  
Протипоказання Одразу після проведення фізичних методів охолодження, грілок,теплових процедур. При попрілостях, дерматиті температуру вимірюй у прямій кишці. Протипоказаннями до вимірювання температури в прямій кишці є закреп, захворювання прямої кишки.  
Оснащення Медичний термометр, температурний листок.  
Алгоритм виконання Вимий руки. Посади або поклади дитину, заспокой. Ретально висуши серветкою шкіру під пахвою. Поклади сухий медичний термометр так, щоб ртутний резервуар з усіх боків торкався тіла. Притримай плече дитини. Під час вимірювання температури в паховій ділянці, зігни ніжки в кульшовому суглобі. Притримай стегно. Під час вимірювання температури тіла у прямій кишці, поклади дитину на бік. Обережно введи кінчик термометра, змащений вазеліном, у пряму кишку на глибину 2 -–3 см.  
Заповнення документації Отриманні дані запиши в температурний листок. Ранкову температуру реєструй крапкою в графі “P”, а вечірню – в графі “B”. З’єднай крапки, отримай температурну криву.  

 

Дезінфекція медичних термометров.

Термометр занури у лоток із дезінфектантом на 30 хв. Промій під проточною водою, витри. Сухі медичні термометри зберігай у чистій склянці, на дно якої поклади вату.

 

 

Підрахунок частоти дихання.

 

Послідовність Зміст
Місце проведення Дитячий стаціонар, вдома
Оснащення Фонендоскоп, секундомір
Попередня підготовка Вимий руки. Підрахунок частоти дихання краще проводити, коли дитина спить.  
Алгоритм виконання 1. У дітей раннього віку підраховують частоту дихання за 1 хв за допомогою фонендоскопа. Для цього слід приставити фонендоскоп до наса дитини. 2. Поклади свою руку на грудну клітку дитини, на місце проекції діафрагми. 3. У дітей старшого віку можна рахувати частоту дихання, спостерігаючи за екскурсією грудної клітки або черевної стінки.   Примітка. У дітей раннього віку частоту дихання підраховують за 1 хв. Визнач зміни між частотою дихання і пульсу. У здорових дітей раннього віку на 1 вдих і видих реєструється 3 – 3,5 ударів пульсу, а у дітей віком понад 1 рік – 4 удари пульсу.  

 

 

Вікові показники частоти дихання і ємкості вдиху у дітей.

 

 

Послідовність Частота диханя, за 1 хв Ємкість вдиху, мл
Новонароджений 40 - 60 15 - 20
1 рік 35 - 40  
2 роки 30 - -35  
5 – 6 років 25 - 28  
10 рокив 18 - 20 150 - 170
14 років 16 - 18 200 - 225

 

 

 

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 894 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)