АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вимірювання базальної температури

Прочитайте:
  1. Алгоритм вимірювання АТ
  2. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО КРОВ'ЯНОГО ТИСКУ.
  3. ВИМІРЮВАННЯ АРТЕРІАЛЬНОГО ТИСКУ
  4. Вимірювання обводів голови та грудної клітки.
  5. Вимірювання температури тіла
  6. Вимірювання температури тіла дитини
  7. Вимірювання температури тіла, догляд за пацієнтами з гарячкою.
  8. Вимірювання щільності потоку b-випромінювання
  9. Дослід 2. Місцева дія високої температури на вухо кролика

Відвідування спеціалістів

Почати планування вагітності потрібно з відвідин гінеколога. Лікар вивчить медичну карту жінки, з'ясує всі про попередні вагітності, аборти, методи контрацепції, перенесених і наявних захворюваннях. Після огляду, гінеколог видасть жінці направлення на аналізи та обстеження, а при підозрі на проблеми зі здоров'ям порадить відвідати відповідних спеціалістів (ендокринолога, хірурга, алерголога і т.д.).

Далі рекомендується відвідування терапевта, завданням якого є діагностика та лікування хронічних захворювань, які можуть ускладнити перебіг вагітності. Для виявлення і санації вогнищ хронічної інфекції, необхідна консультація ЛОР-лікаря і відвідування стоматолога.

Якщо в роду були спадкові захворювання (хвороба Дауна, міодистрофія, хвороба Альцгеймера, хорея Гентінгтона тощо) або випадки мертвонародження необхідна консультація генетика. Генетик може провести спеціальні дослідження для виявлення генетичних відхилень, дати прогноз народження здорової дитини.

Аналізи та обстеження

Усім жінкам, що збираються зачати дитину, рекомендується зробити:

* Загальний і біохімічний аналізи крові;

* Аналіз для визначення групи крові та резус-фактора (в обох подружжя);

* Загальний аналіз сечі;

* Мазки і аналіз крові на статеві інфекції - ПЛР (хламідіоз, уреаплазмоз, мікоплазмоз, гонорея, кандидоз (молочниця) - в обох подружжя;

* Кров на антитіла до краснухи, токсоплазме, герпесу, ЦМВ, Хламидиям, ВІЛ, RW, вірусів гепатиту В і С;

* Аналіз крові на цукор;

* Коагулограму (показники згортання крові);

* Кольпоскопію (для оцінки стану піхви і шийки матки);

* УЗД органів малого тазу (для оцінки стану матки і яєчників).

Додаткові обстеження:

* При нерегулярності менструального циклу, проблеми з зачаттям і попередніх викиднях призначається аналіз крові на статеві гормони.

* За свідченнями ендокринолога можуть бути призначені аналізи на гормони щитовидної залози, наднирників і т.д.

* При невиношуванні вагітності та безпліддя може бути призначено визначення волчаночного антикоагулянту, антитіл до хорионическому гонадотропіну, антитіл до фосфоліпідів, ТПО-антитіл, антитіл до рецепторів ТТГ та інші обстеження.

* Імунологічне обстеження.

Щеплення

У випадку, якщо жінка не хворіла на краснуху і антитіла до цієї інфекції у неї відсутні, рекомендується зробити щеплення (мінімум за 3 місяці до планованого зачаття). Це пов'язано з тим, що зараження краснухою під час вагітності загрожує формуванням вад розвитку плода та іншими порушеннями.

Крім того, рекомендується щеплення від гепатиту В.

Додатково можна зробити щеплення від дифтерії та правця, а також від грипу.

Вимірювання базальної температури

Протягом декількох місяців жінці рекомендується вимірювати базальну температуру тіла. Всі вимірювання заносяться в графік, який слід показати гінеколога. За цим графіком лікар може діагностувати ряд порушень і, за потреби, призначити поглиблене обстеження.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 518 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)