АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Гастроенторологія

1.У хворого на сьому добу після операції з приводу гострого деструктивного апендициту, місцевого гнійного перитоніту з'явилась фебрильна лихоманка, жовтяниця, правосторонній ексудативний плеврит. Який попередній діагноз?

 

А. Правостороння плевропневмонія

Б.* Підпечінковий абсцесс

В. Паренхіматозна жовтянка внаслідок гепатита

Г. Піддіафрагмальний абсцес

Д. Гострий післяопераційний панкреатит

 

2.Хвора Л., 49 років, госпіталізована зі скаргами на слабість, жовтяницю, сверблячку шкіри. Захворіла 2,5 місяці тому, з’явилася трясовиця із підвищенням температури до 390С, через 2 тижні – наростаюча жовтяниця. При поступленні – значна жовтяниця. Печінка не пальпується. Жовчний міхур збільшений, не болючий. Білірубін крові 190 мкмоль/л, за рахунок прямого. Кал ахолічний. Ймовірна причина жовтяниці у хворої?

 

А. *Механічна жовтяниця

Б. Гемолітична жовтяниця

В. Хвороба Жильбера

Г. Паренхіматозна жовтяниця

Д. Синдром Каролі

 

3. Хворий 46 років, поступив в хірургічне відділення зі скаргами на різкий біль в животі оперізуючого характеру і блювоту, яка не приносить полегшення. З анамнезу відомо, що зловживав алкоголем. О-но: іктеричність склер, тахікардія, підвищення Т до 39,0 С, пальпаторно – розлита болючість живота. Симптоми подразнення очеревини позитивні. ЗАК – лейкоцитоз. Попередній діагноз?

 

А. Гострий холецистит

Б. * Гострий панкреатит

В. Перфоративна виразка ДПК

Г. Хронічний гастрит

Д. Хвороба Крона

 

4.Хлопчик 10 років після переохолодження почав скаржитися на різкий головний біль, загальну слабкість, біль у правій здухвинній ділянці, t-40С, з’явилось блювання.Об’єктивно: значна задишка, бліді шкіряні покриви з рум’янцем на правій щоці, відставання правої половини грудної клітки у акті дихання, притуплення перкуторного звуку справа на рівні нижньої долі правої легені, на тій же ділянці - послаблене дихання. Живіт м’який, безболізний при пальпації. Яким захворюванням зумовлено погіршення стану хворого?

 

А. Кишкова інфекція

Б.* Крупозна пневмонія

В. Гострий апендицит

Г. Гострий холецистит

Д. Грип

 

5.Хворий напередодні відчув легке нездуження, незначний головний біль, слабкість. Сьогодні температура підвищилась до 38,5°С з ознобом, значним головним болем, переважно в лобовій ділянці, вираженим болем при рухах очних яблук. Шкіра обличчя і кон'юнктива гіперемійовані. Виник сухий надсадний кашель. Зів гіперемійований, на м'якому піднебінні зерниста енантема, місцями точкові крововиливи. Над легенями дихання з жорстким відтінком. Який найбільш імовірний діагноз?

 

А. Ентеровірусна інфекція

Б. Гарячка Ку

В. Черевний тиф

Г. Висипний тиф

Д. *Грип

 

6.У хворого,46 років,після охолодження підвищилась температура тіла до 38-39 С, слабість, помірні болі в правій половині грудної клітини,появився кашель із виді- ленням мокроти. Було почато активне протизапальне лікування, але температура тіла не знизилась на протязі 1 тижня. Потім у хворого виділялась мокрота з гноєм в кількості 200мл/добу. Після цього температура тіла зни зилась до 36,6-37,1 С. Визначається укорочення перкуторного тона нижче правої лопатки. При аускультації в цій ділянці відмічається послаблення дихання. Яке захворювання в першу чергу можна запідозрити?

 

А. *Абсцес легені і емпіема.

Б. Рак легені.

В. Емпіема плеври.

Г. Ателектаз легені.

Д. Бронхоектатична хвороба.


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 413 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)