АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У хворого під час оперативного втручання з'явилися симптоми передозування диплацину. Препарат якої групи найдоцільніше використати для послаблення ефекту передозування?

A. *Антихолінестеразні

B. Гангліоблокатори

C. Адреноміметики

D. М-холіноблокатори

E. Н-холіноблокатори

У жінки 42 років, яка перенесла операцію на нирці, після наркозу розвинулися явища рекураризації і припинилося дихання. Як міорелаксант був застосований дитилін. Який засіб найбільш доцільно застосовувати для відновлення тонусу м'язів?

A. *Плазму крові

B. Прозерин

C. Стрихніну нітрат

D. Кофеїн

E. Галантоміну гідробромід

АДРЕНОМІМЕТИКИ.

Для корекції артеріального тиску при колаптоїдному стані хворому було введено мезатон. Який механізм дії даного препарату?

A. *Стимулює α -адренорецептори

B. Стимулює β -адренорецептори

C. Блокує α -адренорецептори

D. Блокує β -адренорецептори

E. Стимулює α - β -адренорецептори

Для зняття марення і галюцинацій у хворої на шизофренію лікар використав аміназин. Який механізм антипсихотичної дії препарату?

A. *Блокада адренергічних і дофамінергічних процесів в ЦНС

B. Стимуляція адренергічних і дофамінергічних процесів в ЦНС

C. Стимуляція холінергічних процесів в ЦНС

D. Блокада холінергічних процесів в ЦНС

E. Інгібування зворотнього нейронального захоплення МАО

Хвора на бронхіальну астму приймала таблетки всередину, які викликали безсоння, головний біль і підвищення артеріального тиску. Який препарат міг стати причиною таких ускладнень?

A. * Ефедрин

B. Адреналін

C. Кромолін натрію

D. Еуфілін

E. Ізадрин

3. Офтальмолог з діагностичною метою (розширення зіниць для огляду очного дна) використав 1% розчин мезатону. Мідріаз, викликаний препаратом, обумовлений:

A. *Актвацією α-1 адренорецепторів

B. Активацією α-2 адренорецепторів

C. Блокадою α-1 адренорецепторів

D. Активацією β-1 адренорецепторів

E. Активацією М-холінорецепторів

На ізольоване серце жаби діяли нейротропними засобами. Який з перелічених викличе збільшення частоти серцевих скорочень в цих умовах?

A. *Адреналін

B. Мезатон

C. Атропін

D. Метацин

E. Ефедрин

Після проведеної внутрішньошкірної проби на чутливість до пеніциліну у хворого через декілька хвилин розвинулась реакція гіперчутливості, яку лікар визначив як анафілактичний шок: хворий втратив свідомість, наступила задуха і брадикардія. Лікар призначив засіб для усунення цих симптомів. Який препарат призначив лікар?

A. *Адреналін

B. Мезатон

C. Норадреналін

D. Атропін

E. Сальбутамол

У приймальне відділення лікарні доставлений хворий з важким отруєнням невідомою речовиною в стані гострої судинної недостатності. Який із зазначених препаратів необхідно використовувати для невідкладної допомоги?

A. * Мезатон

B. Нафтизин

C. Ізадрин

D. Сальбутамол

E. Анаприлін


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 697 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)