АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Після огляду посліду акушерка визначила, що у часточках плаценти багато петрифікатов і некротизованих ділянок. Маса посліду на 200 г. більше ніж нормальна. Про що це свідчить?

Прочитайте:
  1. A. Передлежання плаценти
  2. B. Після судово-медичної експертизи
  3. C. Наявність в матці двох і більше плодів.
  4. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  5. А. Збільшенням об'єму плазми
  6. Акушерка ЖК проводить заняття з безпечного материнства та батьківства та інформує слухачів про періоди пологів. Перечисліть їх назви.
  7. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  8. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  9. Будова, топографія і фізіологія травлення в багатокамерному шлунку
  10. В. Збільшення еозинофілів

A *Переношену вагітність

B Недоношену вагітність

C Екстрагенітальну патологію

D Нормальну вагітність

E Багатоплідну вагітність

58. Породілля Ш., 35 років, на 12 добу після пологів. Пологи ускладнились безводним проміжком у 17 годин. Скаржиться на біль унизу живота, здуття живота, підвищення температури тіла до 39,50С. При бімануальному дослідження матку та придатки пальпувати не вдається через болючість. Симптом Щоткіна-Блюмберга позитивний. В крові – лейкоцитоз із різким зсувом формули вліво та збільшення ШОЄ. Який діагноз найбільш імовірний?

A *Пельвіоперитонит

B Сальпінгоофоріт

C Метроендометрит

D Параметрит

E Метротромбофлебіт

59. Вагітній в терміні 39 тижнів проведено зовнішнє акушерське дослідження: у дна матки промацується щільна округла частина з виразними контурами, легко балотує. Ліворуч, на боковій поверхні матки, промацується частина плода у вигляді рівномірної площини, праворуч – невеликі виступи. Над входом у таз визначається велика, м’яка, округлої форми передлегла частина, на балотує. Визначити розташування плода:

A *Положення поздовжнє, І позиція, передлежання тазове

B Положення поздовжнє, ІІ позиція, передлежання головне

C Положення поздовжнє, І позиція, передлежання головне

D Положення поздовжнє, ІІ позиція, передлежання тазове

E Положення косе, ІІ позиція, передлежання головне

60. Вагітній в терміні вагітності 36 тижнів проведено зовнішнє акушерське дослідження: у дна матки промацується велика м’якувата частина, ліворуч, на боковій поверхні матки, промацується частина плода у вигляді рівномірної площини, праворуч – невеликі виступи. Над входом у таз визначається щільна округла частина з виразними контурами, легко балотує. Визначити розташування плода:

A *Положення поздовжнє, І позиція, передлежання головне

B Положення поздовжнє, І позиція, передлежання тазове

C Положення поздовжнє, ІІ позиція, передлежання головне

D Положення поздовжнє, ІІ позиція, передлежання тазове

E Положення косе, ІІ позиція, передлежання головне

У юної першовагітної, яка не була обстежена, передбачений строк пологів визначений за способом Негеле. Які дані при цьому були використані?

A *Дата 1-го дня менструації

B Дата однаразового статевого акту

C Дата овуляції

D Дата першого відчуття рухів плода

E Дані ультразвукового дослідження

При піхвовому дослідженні виявлено: матка трохи збільшена, визначається пом’якшення перешийка та посилений перегин матки наперед. За якою ознакою можливо передбачити вагітність?

A *Гентера

B Горвіца-Гегара

C Губарева

D Піскачева

E Снєгірьова


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 787 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)