АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вагітна 24 роки звернулась в жіночу консультацію для взяття на облік. При вимірюванні зовнішніх розмірів таза отримані дані: 26-28-31-20. Який таз у жінки?

Прочитайте:
  1. Будова зовнішніх чоловічих статевих органів. Їх функції.
  2. Вагітна, 7 тиж. вагітності, скаржиться на нудоту, блювання до 5 разів на добу, схуднення. Який діагноз повинна поставити акушерка ФАПу?
  3. Взяття змивів з носової частини горла для дослідження на наявність вірусів
  4. ВЗЯТТЯ КРОВІ ДЛЯ БІОХІМІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ
  5. ВЗЯТТЯ КРОВІ НА БІЛІРУБІН
  6. Взяття крові на біохімічний аналіз
  7. Взяття крові на біохімічний аналіз
  8. Взяття мазка з носа та горла на наявність збудника дифтерії
  9. Взяття мазка з носа та зіва на наявність збудника дифтерії

A *Нормальний таз

B Простий плоский таз

C Плоскорахітичний таз

D Загальнозвужуючий таз

E Поперечнозвужуючий таз

У жінки регулярний 28-денний менструальний цикл. На який день менструального циклу відбувається овуляція?

A *14 день

B 16 день

C 21 день

D 28 день

E 2 день

98. Під час обстеження вагітної в терміні 35 тижнів, акушерка з’ясувала, що повздовжня вісь плода утворює з повздовжньою віссю матки прямий кут. Про яке положення плода іде мова?

A *Поперечне

B Косе

C Повздовжнє

D Лобне

E тазове

В пологовий будинок поступила роділля 24 роки з доношеною вагітністю та поперечним положенням плода. Який принцип ведення пологів Ви передбачаєте в даному випадку?

A *Кесеревий розтин

B Плодоруйнівна операція

C Накладання акушерських щипців

D Стимуляція пологів

E Звичайне ведення пологів

У ранньому післяпологовому періоді у породіллі виникла кровотеча. Розриви родового каналу не виявлені. Послід цілий. Виявлено зниження тонусу матки. Кров, що витікає з матки, утворює згортки. Якій патології характерна симптоматика?

A *Гіпотонічна кровотеча в ранньому післяпологовому періоді.

B Атонічна кровотеча.

C Розрив матки.

D ДВЗ-синдром.

E Емболія навколоплідними водами.

На ФАП звернулась вагітна, 33 р. Вагітність друга, 34 тижні. Акушерка діагностувала прееклампсію важкого ступеня. Послідовність дії акушерки ФАПу.

A *Викликати акушерську бригаду. Госпіталізація до відділення анестезіології стаціонару ІІІ рівня матері та дитини в індивідуальну палату.

B Провести нейролептоаналгезію.

C Антигіпертензивна терапія.

D Магнезіальна терапія.

E Суворий ліжковий режим.

Акушерку ФАПу викликали до вагітної серед ночі. Вагітна 32 років, четверта вагітність, 36 тиж., термінові пологи. Було два штучних аборта. Після останнього перенесла ендометрит. Вдень було фізичне перевантаження. Виник локальний біль в животі справа, помірні кров’янисті виділення з піхви. При обстеженні вагітної акушерка поставила діагноз: передчасне відшарування нормально прикліпленої плаценти. Тактика акушерки, її послідовність.

A *Викликати акушерську бригаду, повідомити групу крові та RН-фактор.

B Підключити крапельницю з кровозамінниками.

C Заспокоїти вагітну.

D Ввести спазмолітики.

E Ввести утеротоніки.

У породіллі виник септичний шок. Необхідна санація вогнища інфекції. Які покази до лапаротомії та екстирпації матки з матковими трубами.

A *Всі.

B Відсутність ефекту від проведення інтенстивної терапії.

C Наявність у матері гнійних виділень.

D Маткова кровотеча.

E Гнійні утворення у ділянці придатків матки.

Вагітна 40 р., вагітність 4-та, 34 тиж., скаржиться на головний біль, мерехтіння мушок перед очима. АТ-160/110 мм.рт.ст., набряки поширені на низ живота, білок в сечі 5 г/л. Поставити діагноз.

A *Прееклампсія важкого ступеня.

B Гіпертонічна хвороба.

C Набряки вагітних.

D Захворювання нирок.

E Прееклампсія середньої тяжкості.

Вагітна 25 р., поступила у відділення патології вагітних з вагітністю 30 тиж. зі скаргами на загальну слабкість, головокружіння, головний біль, сонливість, втомлюваність. Хворіє хронічним гастритом і гепатохолециститом. Об’єктивно: шкіра і видимі слизові оболонки бліді, РS-86/хв., ритмічний, слабкого наповнення, АТ 110/70 мм рт.ст., систолічний шум над верхівкою серця. Ан.крові: Нв-90 г/л. Що харктеризує ступінь залізодефіцитної анемії?

A *Гемоглобін крові.

B Наявність захворювань шлунково-кишкового тракту.

C Колір шкіри і слизових оболонок.

D Головокружіння.

E Загальна слабкість.

Роділля 25 р., поступила в пологовий будинок з вагітністю 37 тиж. На початку І періоду пологів із скаргами на головний біль, нежить, сухий кашель, кон’юктивіт, озноб, підвищення температури тіла. Проживає в 1-но кімнатній квартирі з чоловіком і матір’ю, у яких впродовж тижня спостерігалось: нежить, кашель, чихання, підвищення температури, але вони ходили на роботу. Які клінічні дані свідчать, що у вагітної грип?

A *Наявність епідеміологічного вогнища.

B Головний біль.

C Сухий кашель.

D Підвищення температури тіла.

E Нежить.

У пологовий будинок поступила роділля 28 років, з надмірно сильною пологовою діяльністю. При зовнішньому акушерському обстеженні виявлено: нижній сегмент матки перерозтягнутий, болючий при пальпації, контракційне кільце на рівні пупка, матка форми “піщаного годинника”. Розміри таза: 23-26-29-17см., ОЖ – 100 см., ВДМ – 39 см. Тактика акушерки пологового відділення.

A *Покликати лікаря.

B Ввести спазмолітика.

C Заспокоїти пацієнтку.

D Підключити крапельницю з кровозамінниками.

E Ввести утеротоніки.

Під час обстеження акушеркою ФАПу вагітної в 36 тиж. вагітності ваявлено: матка великих розмірів, більше двох великих частин плода, на передній стінці матки пальпується повздовжня борозна, серцебиття вислуховується чітко в різних місцях, різної частоти. Поставити діагноз.

A *Багатоплідна вагітність.

B Тазове передлежання.

C Гігантський плід.

D Гідроцефалія плода.

E Розгинальне передлежання.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 896 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)