АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

М-холінолітики

Н-холіноміметики

Н-холінолітики

Антихолінестеразні засоби

Реактиватори ацетилхолінестерази

226. В реанімаційне відділення доставлений хворий з судомами, які є наслідком гострого отруєння кокаїном. Вибрати фармакологічний засіб, який має протисудомний ефект:

a. *Фторотан

b. Нітросорбіт

c. Аміназин

d. Камфора

e. Кофеїн

227. В лікарню потрапила дитина 6 років з різко вираженими симптомами рухового і мовного збудження, сухістю в роті,утрудненим ковтанням, хриплим голосом. Шкіра суха, гаряча. Зіниці різко розширені, фотофобія, тахікардія. З анамнезу встановлено, що дитина з’їла якісь ягоди темно-фіолетового кольору. Вплив якої з токсичних речовин є причиною отруєння?

a. Атропін

b. Пірензенін

c. Пілокарпін

d. Платифілін

e. Метацин

228. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”. Що необхідно ввести хворому?

a. Свіжу цитратну кров

b. Галантаміну гідробромід

c. Бемегрид

d. Дипіроксим

e. Ізонітрозин

229. Хворому виразковою хворобою шлунку на фоні підвищеної кислотності шлункового соку в стадії загострення [в анамнезі якого є глаукома] необхідно призначити М-холіноблокуючий засіб. Якому з наведених засобів надати перевагу, враховуючи супутні захворювання?

a. Метацин

b. Спазмолітин

c. Атропін

d. Скополамін

e. Гоматропін

230. Хворому виразковою хворобою шлунку на фоні підвищеної кислотності шлункового соку в стадії загострення [в анамнезі якого є глаукома] необхідно призначити М-холіноблокуючий засіб. Якому з наведених засобів надати перевагу, враховуючи супутні захворювання?

a. Метацин

b. Спазмолітин

c. Атропін

d. Скополамін

e. Гоматропін

231. Хворий страждає на бронхіальну астму протягом 10 років. Супутнє захворювання – серцеві аритмії [тахікардія]. Який адреноміметик доцільно призначити для усунення бронхоспазму з урахуванням супутнього захворювання?

a. Сальбутамол

b. Ефедрин

c. Норадреналіну гідротратрат

d. Ізадрин

e. Адреналіну гідрохлорид

232. Хворому гіпертонічною хворобою для перерви нападу гіпертонічного кризу ввели препарат з холіноблокуючою дією. Через деякий час хворий піднявся з ліжка і відчув запаморочення та втратив свідомість. Визначити препарат:

a. *Бензогексоній

B. Анаприлін

C. Фентоламін

D. Резерпін

E. Празозин

233. Тривалість дії якого препарату різко збільшується при генетичній недостатності несправжньої холінестерази?

a. *Дитиліну

B. Адреналіну гідрохлориду

C. Мідантану

D. Мезатону


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 527 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)