АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворому на шизофренію було призначено аміназин. Який з перерахованих фармакодинамічиих ефектів є підставою для його призначення даному хворому?

Прочитайте:
  1. Акушерські інструменти, їх призначення.
  2. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  3. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  4. Визначте, які з нижче перерахованих речовин відносять до ферментів підшлункової залози
  5. Вкажіть, які з нижче перерахованих речовин звужують судини
  6. Вкажіть,які з нижче перерахованих клітин відносять до гранулоцитів
  7. Для зняття марення і галюцинацій у хворої на шизофренію лікар використав аміназин. Який механізм антипсихотичної дії препарату?
  8. Для лiкування вираженої брадикардiї показано призначення таких препаратiв (виберіть всі
  9. Для лікування системної склеродермії призначено імунодепресант, відомий ще як протималярійний засіб . Який препарат призначено хворому?
  10. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”. Що необхідно ввести ?

a. *Антипсихотичний

b. Проти блювотний

c. Гіпотермічний

d. Міорелаксуючий

e. Гіпотензивний

Хворий протягом двох тижнів отримував лікарську терапію з приводу психозу. Стан хворого поліпшився, однак невдовзі з'явилась ригідність, тремор, гіпокінезія. Який з перелічених препаратів виклакае вказані ускладення?

a. Аміназин

b. Дифенін

c. Сиднокарб

d. Імізин

e. Хлордіазепоксид

Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на страх, відчуття неспокою, внутрішньої напруги, що виникли після душевної травми. Який препарат слід йому призначити?

a. * Діазепам

b. Мікстуру Павлова

c. Настоянку валеріани

d. Настоянку собачої кропиви

e. Етамінал-натрію

В клініку швидкої допомоги доставлено хворого з легким отруєнням снодійними. Який препарат потрібно негайно ввести хворому?

a. * Бемегрид

b. Прозерин

c. Ацеклідин

d. Дипіроксим

e. Кордіамін

В психіатричній клініці при тривалому лікуванні у хворого появилися симптоми паркінсонізму. Який препарат вводили

a. * Аміназин

b. Мезапам

c. Натрію бромід

d. Літію карбонат

e. Ніаламід

У хворого діагностовано гострий інфаркт міокарду, який супроводжується стійкими болями за грудиною. Неефективність попередньо введених препаратів дала підставу лікарю провести нейролептанальгезію. Який нейролептик використовується для цього виду знеболення?

a. * Дроперидол

b. Метаперазин

c. Галоперидол

d. Резерпин

e. Аміназин

Хворий 38 років, що страждає на шизофренію, тривалий час знаходився на лікуванні психотропними засобами. Він звернувся до лікаря із скаргами на порушення координації рухів, тремор у руках, сонливість. Яка група препаратів можуть викликати такий симптомокомплекс?

a. Нейролептики.

b. Аналгетики.

c. Антидепресанти.

d. Психомоторні стимулятори.

e. Адаптогени.

В поліклінику звернувся хворий 35 років зі скаргами на тривалу застуду. У хворго спостерігається апатія, нежідь, кашель, сльозотеча. Температура нормальна. На шкірі вугруватий висип. Із анамнезу з'ясовано, що хвори страждає неврозом, він тривалий час приймав препарати для лікування неврозу. Який препарат став причиною ускладнення?

a. Натрію бромід.

b. Діазепам.

c. Настока валеріани.

d. Амізил.

e. Настойка пустирника

Хворому з порушеннями психоемоційної сфери та розладом сну був призначений діазепам. Що лежить в основі загальної дії діазепаму?

a. Активація ГАМК-рецепторної системи.

b. Снижения АД.

c. Гальмування лімбічної системи.

d. Збудження ретикулярної формації.

e. Збільшення часу рефлекторної реакції.


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 776 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)