АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У медичної сестри посля дворічної роботи в психіатричному відділенні на руках розвинувся нейродерматит. Який препарат викликає цю побічну дію у медичного персонала?

Прочитайте:
  1. B. Після судово-медичної експертизи
  2. E Может применяться любой из перечисленных препаратов
  3. E. Антигістамінні препарати
  4. I. Основные этапы приготовления гистологических препаратов
  5. I. САХАРОСНИЖАЮЩИЕ ПРЕПАРАТЫ
  6. II. Препараты из различных фармакологических групп с анальгетическим компонентом действия
  7. IV. Сестринское дело при инфекционных болезнях.
  8. VI. Проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи
  9. VII. Короткі методичні вказівки до роботи студентів на
  10. XII. ИЗУЧЕНИЕ ВЛИЯНИЯ ПРЕПАРАТА ЭРАКОНД ПРИ НАРУШЕНИИ РЕПРОДУКТИВНОЙ ФУНКЦИИ У МУЖЧИН

a. Аміназін

b. Трифтазін

c. Галоперідол

d. Дроперідол

e. Сибазон

499. Відомо, що одна і та сама доза алкоголю викликає різні ступені алкогольного сп’яніння у різних людей Це пов’язано з:

a. *Генетично зумовленими особливостями синтезу алкогольдегідрогенази.

b. Пригніченням синтезу інсуліну

c. Активацією мікросомальних ферментів печінки

d. Низькою активністю псевдохолінестерази

e. Високим вмістом бета-ліпопротеїдів в сироватці крові

500. Студент звернувся до лікаря з проханням допомогти йому перебороти страх перед стоматологічними маніпуляціями. Лікар порадив йому прийняти препарат:

a. *Діазепам

b. Аміназин

c. Дроперидол

d. Дімедрол

e. Пірацетам

Пацієнт 68 років звернувся у поліклініку із скаргами на розлади психіки, котрі він пов’язує із тривалим вживанням фенобарбіталу. Який препарат слід йому призначити в якості снодійного засобу?

a. *Нітразепам

b. Барбаміл

c. Хлорал-гідрат

d. Натрію оксибутират

e. Галоперидол

502. Хворий 18-ти років звернувся до лікаря зі скаргами на безсоння, що проявляється у важкому засипанні. В результаті цього він не висипається і на слідуючий день почуває втому, важко засвоює учбовий матеріал. Лікар встановив, що безсоння пов’язане з неврозоподібним станом. Зробіть раціональний вибір снодійного засобу:

a. Нітразепам

b. Бромізовал

c. Хлоралгідрат

d. Фенобарбітал

e. Етамінал-натрій

Хворий звернувся до лікаря зі скаргами на дратливість, безсоння, швидку втомлюваність. Як седативний засіб йому був призначений лікарський препарат. Вказані симптоми швидко зникли, але хворий продовжував приймати ліки з профілактичною метою. Через деякий час у нього з’явився кашель, нежить, кон’юктивіт, дерматит. Хворий став відмічати сонливість, погіршення пам’яті. Лікар поставив діагноз комуляції даного лікарського препарату і призначив лікування хлоридом натрію та вживання великої кількості рідини для пиття. Який препарат приймав хворий?

a. Натрію бромід

b. Настойка кропиви собачої

c. Настойка валеріани

d. Дімедрол

e. Діазепам

Хворому з явищами гострого психозу, що супроводжується маринням і галюцинаціями, лікар ввів внутрішньовенно лікарскій препарат. Явища психозу були швидко усунені, але коли хворий встав з ліжка, він раптово зблід і втратив свідомість. Поставлено діагноз: ортостатичний колапс. Який з перерахованих препаратів найчастіше викликає вказане ускладнення?

a. Аміназин

b. Хлозепід

c. Етапіразин

d. Трифтазин

e. Сибазон

505. Хворому з психічними розладами призначений препарат з високою антипсихотичною дією. Після тривалого використання з`явились явища паркінсонізму. Який це препарат?

a. *Аміназин


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 559 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)