АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

C. настойка валеріани

Прочитайте:
  1. Гостра та хронічна токсичність; токсиканти, блювотні – настойка чемериці, апоморфін; адсорбенти – вугілля активоване, тальк; нейтралізація кислот або лугів.

D. амізил

E. настойка пустирника

Чоловіка 42 років протягом місяця непокоять нежить, кашель, сльозотеча. Температура тіла нормальна. Апатичний. При огляді на шкірі тулуба є вугрева висипка. З'ясовано, що протягом 3 місяців хворої приймає броміди. Який лікарський препарат найбільш доцільно призначити хворому?

a. натрію хлорид для промивання шлунка*

B. активоване вугіля per os

C. кофеїн внутрішньошньом'язово

D. бемегрид внутрішньошньом'язово

E. камфору внутрішньошньом'язово

У хворого 37 років, що страждає шизофренією, на тлі лікування психотропними засобами з'явилося порушення координації рухів, тремтіння рук, сонливість. Які лікарські засоби найбільш ймовірно могли викликати цей стан?

a. нейролептики*

B. анальгетики

C. антидепресанти

D. психомоторні стимулятори

E. транквілізатори

У жінки 56 років,котра тривало приймає аміназин, виник лептичний синдром і значно виражений тремор рук. Який з наведених механізмів реалізований при виникненні цього стану?

a. активація гіпокампу*

B. гальмування ретикулярної формації

C. гальмування гіпоталамуса

D. гальмування лімбічної кори

E. гальмування гіпоталамуса

Чоловікові 49 років, що страждає хронічним алкоголізмом, для ліквідації агресії і марення була зроблена внутрішньовенна ін'єкція аміназину, що викликало у хворого втрату свідомості. Яка найвірогідніша причина виниклого ускладнення?

a. ортостатичний колапс*

B. блокада ретикулярної формації

C. порушення коронарного кровообігу

D. дисбаланс окислювальних процесів мозку

E. гальмування лімбічної системи

У водія вантажівки, чоловіка 45 років, виявлена неврастенія. Який препарат потрібно призначити в даному випадку, враховуючи, що пацієнт не припиняє роботу?

a. тріоксазин*

B. мепротан

C. діазепам

Чоловікові 68 років з порушеннями психоемоційної сфери і розладом сну був призначений діазепам. Який з наступних процесів лежить в основі дії діазепаму і снодійних засобів?

a. активація ГАМК-рецепторної системи*

b. зниження АТ

C. гальмування лімбічної системи

D. розслаблення скелетної мускулатури

E. збільшення часу рефлекторної реакції

Жінка 70 років страждає безсонням, тривалий час приймає фенобарбітал Яке найвірогідніше ускладнення лікарської терапії може виникнути при цьому?

a. депресія галюцинації*

B. сонливість

C. розлад координації

Жінка 70 років звернулася в поліклініку з скаргами на розлади психіки, що виникли у зв'язку з тривалим прийомом фенобарбіталу. Який препарат потрібно призначити хворій як снодійний засіб?

a. нітразепам*


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 375 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)