АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

D. Гемолітична анемія

Прочитайте:
  1. Диференційний діагноз при гемолітичних анеміях.
  2. Е. Анемія внаслідок порушення еритропоезу с. 373, 375
  3. Е. Гемолітична с. 372
  4. Препарати, які застосовують при гіперхромних анеміях
  5. При обстеженні чоловіка 40 років було встановлено діагноз: гіпохромна анемія. Який препарат треба призначити для лікування?
  6. Тема: Захворювання системи крові. Анемія. Лейкоз. Геморагічний діатез -- ЛС
  7. Тема: Пологові травми. Асфіксія новонароджених. Внутрішньочерепна пологова травма. Гемолітична хвороба новонароджених -- ЛС
  8. Транзиторна жовтяниця, рання анемія. Під час сну реєструється помірна брадикардія. Яке
  9. У хворого з уродженими вадами залоз дна шлунку була виявлена анемія. Утворення якої речовини може бути порушено, що призвело до розвитку анемії?

B. Набута гемолітична анемія

C. Цироз печінки

D. Спадкоємна мікросфероцитарна гемолітична анемія

E. Гемолітико-уремічний синдром

 

 

45. У хлопчика 4-х років з відста­ванням у фізичному розвитку при об­стеженні відмічено: темний колір верх­ньої частини тулуба, блідість слизових оболонок, кровотеча ясен, геморагіч­ний висип на шкірі, ознаки дизембріо-генезу, додаткові шості пальці на руках, грубий систолічний шум на верхівці серця. В гемограмі - панцитопенія. Який найбільш імовірний діагноз:

A. Синдром Клайнфельтера

B. Анемія Фанконі

C. Набута апластична анемія

D. Анемія Блекфен - Даймонда

E. Синдром Дауна

 

52. Дитині 1,5 роки. Активність зни­жена, не ходить, не розмовляє. Об'єк­тивно: шкіра бліда, суха, набрякла, великий язик, сідловидний ніс, голос низький, грубий, волосся товсте, грубе. Велике тім'ячко 3,0x3,0 см, зубів не­має. Про який діагноз можна думати?

A. Рахіт

B. Хвороба Дауна

C. Гіпотиреоз

D. Гіпофізарний нанізм

E. Цукровий діабет

 

54. При об'єктивному дослідженні у дитини виявлено клінічні прояви -вогкість шкіри, збудженість, дратли­вість, зниження ваги, тихікардія, с-м Грефе, Штельвага, Мебіуса, серцебит­тя. Для якого захворювання характер­ні ці клінічні прояви?

A. Хвороба Дауна

B. Гіпотиреоз

C. Цукровий діабет

D. Тиреотоксикоз

E. Акромегалія

 

55. У хворого на протязі останніх 2 місяців наростаючабіль, слабкість, кро­воточивість (кожні геморагії, кровоте­чі з носу), лихоманка. Лімфатичні вуз­ли, печінка та селезінка не збільшені. Гемограма: НЬ - 50г/л, Ер - 1,5х1012/л, КП-1,0,Л-1,8х109/л,п/я-1%,с/я-28%,е-1%,л-6%,м-5%,ШОЕ-60 мм/год., Тр - 30х109/л. Який діагноз?

A. Апластична анемія

B. Залізодефіцитна анемія

C. Гемолітична анемія

D. Гострий лейкоз

E. В12-дефіцитна анемія

 

66. На обстеження поступила дити­на 10-місячного віку із скаргами мате­рі на значну блідість, поганий апетит, збільшений живіт. У неонатальному віці дитина лікувалась у стаціонарі з приводу жовтяниці та анемії. Об'єк­тивно: шкіра бліда із жовтавим відтін­ком, зубів немає, живіт збільшений, пальпується селезінка. НЬ - 90 г/л, Ер - 3,0х1012/л, КП - 0,9, мікроферо-цитоз, ретикулоцитоз - до 20 %, білі­рубін сироватки - 37 мкмоль/л, не­прямий - 28 мкмоль/л. Який тип ане­мії має місце?

A. В12-дефіцитна анемія

B. Залізодефіцитна анемія

C. Білководефіцитна анемія

D. Гемолітична анемія

E. Спадковий еліптоцитоз

 

 

72. Дівчинка 12 років доставлена в лікарню в несвідомому стані. Про­тягом останнього місяця схудла, хоча апетит збережений. З'явилися болі е животі, блювота. Наросла слабість, стала загальмованою. При огляді: без свідомості, різко виснажена, шкіра блідо-сіра, суха, щоки гіперемовані. Дихання глибоке, гучне. Запах ацето­ну з рота. Тони серця глухі, ритмічні Пульс - 90/хв., AT - 90/50 мм рт. ст Живіт запалий. Печінка -3,0 см. Яке захворювання можна припускати і першу чергу?


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 442 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)