АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С-2: (до 5 хв.) Я, Дмитро Коровко, другий гравець команди ствердження

Прочитайте:
  1. Другий стаціонарний етап надання високоспеціалізованої медичної допомоги при менінгококемії (спеціалізований інфекційний стаціонар – міський, обласний)
  2. З-2: (до 5 хв.) Я, Клецько Оксана, другий гравець команди заперечення.

Продовжуючи думку першого гравця, наша команда продовжує стверджувати, що «Аборти треба заборонити», адже вони наносять непоправної шкоди дитині та матері у різноманітних аспектах.

Аргументи:

1. Аборт – це позбавлення життя ненародженої дитини, завдання їй болю.

Використовуючи данні медичних досліджень можна зазначити, що більшість абортів проводяться на восьмому тижні вагітності. До цього часу вже сформовані усі органи, на 28 день сформований і діє лицевий нерв з усіма трьома розгалуженнями на обличчі. На шостому тижні в ручках вже наявні чутливі нервові закінчення, які власне, є болепровідними волокнами. Ультразвукові записи показують, що пульс дитини під час аборту збільшується до 200 ударів на хвилину. Дитина у відчайдушній і марній боротьбі намагається відхилитись від інструментів, і у страху відкриває свій ротик. Тож твердження про те, що дитина нічого не відчуває, є хибним.

2. Аборт – завжди неприродний процес і супроводжується розвитком ускладнень.

В результаті аборту є ранні та пізні ускладнення, які нагадуватимуть про скоєне, фізично, психологічно та духовно травмуючи батьків. Ускладненнями відразу після аборту можуть бути: порушення цілісності матки, її руйнування, кровотечі, інфекція, тромбози, неповне вилучення плодового яйця та ін. Виникають приблизно в 10 із 100 випадків на ранніх термінах та 1 із 50 випадків на пізніх термінах. Більш серйозними наслідками є (пізні ускладнення): безпліддя, запальні захворювання жіночої статевої системи, гормональні порушення в тому числі рак грудей, порушення функціонування яєчників, ускладнення перебігу подальших вагітностей, психічні порушення, серед яких яскраво виражається постабортний синдром або (ПАС). Це розлад, що викликаний фізичною та душевною травмою після аборту, наслідками якого можуть бути алкоголізм, наркоманія, розбещений стиль життя, думки про самогубство які нерідко втілюють у життя, відраза до дітей та насилля. Вищесказане підтверджує те, що аборт є неприроднім процесом і супроводжується розвитком ускладнень.

3. Аборт призводить до сильного гормонального зриву.

При перериванні вагітності гормональний фон жінки дуже різко змінюється, що робить сильний негативний вплив на функціонування всіх систем організму. У жінок відзначається нестійкість артеріального тиску, порушення серцевого ритму, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту, запаморочення, мігрень і анемії. Такі ускладнення розвиваються, в середньому, у 40 - 45% жінок.

4. Аборт призводить до сильного нервового зриву.

Найчастіше він призводить до постабортного синдрому або (ПАС).Основним механізмом виникнення постабортного синдрому є заперечення і пригнічення. З’являються безсоння, сум, безнадія, реакції "роковин”, втомливі сни, повторне переживання трагедії, почуття провини, образа і злість, думки про самогубство, сексуальна дисфункція, алкоголізм та наркоманія. Таке трапляється у 90% жінок, які зробили аборт.

5. Аборт сприяє розвитку смертельних захворювань, наркотичної та алкогольної залежності.

В деяких випадках ускладнення після аборту можуть призвести до смерті. Особливо небезпечними є надмірна кровотеча, ушкодження органів і стінок матки і негативна реакція на анестезію. Ці ускладнення бувають рідко, але вони зустрічаються, наприклад, у США близько 20 випадків на рік. Також, через аборту відбувається несподіване зниження гормону естрогену, це робить клітини грудей схильними до захворювання на рак. Для цих жінок ризик захворювання раком збільшується в 2.3 рази в порівнянні з іншими. Також наслідком ПАС є наркоманія та алкоголізм, які є дуже небезпечними.

З усього вищесказаного можна зробити висновок, що аборти є дуже небезпечними, наносять непоправної шкоди дитині та матері у різноманітних аспектах.

Отже, ми переконані в тому, що аборти треба заборонити.

Раунд перехресних запитань (до 3 хв.)


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 331 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)