АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Кон’юнктивіт

- це запалення слизової оболонки ока (кон'юнктиви), викликане, найчастіше, алергічною реакцією або інфекцією (вірусною, рідше бактеріальною).

 

Джерела зараження Збудники Інкубаційний період Ознаки Профілактика
  Хвора людина, предмети особистої гігієни.   викликаються стрептококовою і стафілококовою флорою атипові мікроорганізми (хламідії), віруси і гриби.     Почервоніння очей Відчуття піску в одному або обох очах. Подразнення в одному або обох очах. Непрозорі, сірі або жовтуваті виділення з очей. Сльозотеча. Підвищена чутливість до світла.   Забезпечити очам захист від бруду, пилу, пилку, а також потрапляння будь-яких подразнюючих частинок. Не давати користуватися своїми предметами туалету іншим людям.  

 


 

Коліт

Джерела зараження Збудники Інкубаційний період Ознаки Профілактика
  порушення режиму і характеру харчування (неправильні харчові звички, нерегулярне нераціональне харчування, прийом неякісної їжі). ускладнення захворювань шлунково-кишкового тракту, прийом багатьох лікарських засобів.   розвивається на тлі дисбактеріозу (наприклад, після тривалого курсу антибіотикотерапії), у зв'язку з неправильним харчуванням,     біль у животі, розлад дефекації, тенезми (несправжні позиви до дефекації)     збалансована раціональна дієта, своєчасне виявлення і лікування захворювань травної системи, заходи санітарно-гігієнічного режиму.

- це захворювання травної системи, що характеризуються розвитком запалення в слизовій оболонці стінки товстої кишки.

 


 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 372 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)