АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Стоматит

Прочитайте:
  1. Везикулярный стоматит
  2. Медикаментозный стоматит — последствие приема лекарств
  3. Медикаментозный стоматит, лечение
  4. Мікробіологічна діагностика шигельозу та холери. Дизентерійний стоматит
  5. Острый герпетический стоматит
  6. Стоматит
  7. Стоматит (Stomatitis)
  8. СТОМАТИТ у детей
  9. Фиксированный медикаментозный стоматит
Джерела зараження Збудники Інкубаційний період Ознаки Профілактика
  Недостатня гігієна порожнини рота.   Мікроорганізми-збудники інфекційних захворювань, механічні або термічні пошкодження ротової порожнини.   Від 1 до 5 діб   Припухлість губи (щоки), набряклість і почервоніння; больові відчуття в роті, яскраво виражені хворобливі відчуття, відмова від їжі через біль; уражена слизова оболонка з явною ознакою запалення (при погляді на слизову оболонку неозброєним поглядом - видно, що запалені місця в роті мають ранки, пориви слизової); виразкові запальні виразки в роті, що мають вид відкритих ранок, кровоточивих ранок, ранок покритих білуватим або жовтуватим нальотом; висока температура.     необхідно стежити за гігієною порожнини рота: двічі на день чистити зуби і регулярно обполіскувати рот від залишків їжі. Користуватися слід тільки якісної зубною щіткою і міняти її через кожні три місяці. Після того, як буде проведено лікування, слід відмовитися від тих продуктів, здатних поранити ясна: чіпси, сухарі, жорсткі печива, кислі продукти, а також надмірно гаряча або холодна їжа. Також не слід забувати через кожні півроку відвідувати стоматолога для обстеження, адже хвороба буде легше лікувати на ранній стадії, ніж на стадії появи вогнищ ураження.

- це запалення слизової оболонки ротової порожнини

 

Отит

Джерела зараження Збудники Інкубаційний період Ознаки Профілактика
  вважається проникнення інфекції з інших ЛОР органів.     прийнято вважати стрептококи, пневмококи, стафілококи, а також гемофільні палички.     Сильний біль у вусі (за словами хворих, її описують як стріляючу), підвищення температури, через 1-3 дні із вуха починають з’являтися гнійні виділення.   Своєчасне лікування гострих ринітів та фарингітів, видалення аденоїдів, поліпів та інших патологічних утворень у носовій порожнині, що порушують дихання. Застосування антибіотиків при кору, скарлатині.

- це запалення і набряк вушної раковини. Отит може бути хронічним або гострим, гнійним або катаральним. Виразність цих запальних процесів цілком залежить від вірулентності мікроорганізмів, а також велику роль грає стан захисту макроорганізму.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 533 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)