АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворий на цукровий діабет втратив свідомість. Медсестра запідозрила гіпоглікемічну кому. Які клінічні симптоми свідчать про цей патологічний стан?

Прочитайте:
  1. III Діабетична фетопатія
  2. А. Патологічний Q, зміщення сегмента ST вище ізолінії з позитивним Т.
  3. Анафілактичний тип алергії: алергени, періоди і механізм розвитку, клінічні прояви, профілактика.
  4. В приёмное отделение больницы поступил больной с диагнозом “бруцеллёз”. При осмотре медсестра обнаружила вши, и гниды в волосистой части головы.
  5. Діагноз і клінічні дослідження, що рекомендуються.
  6. До хірургічного відділення лікарні поступив тяжкохворий пацієнт. Яке ліжко потрібно приготувати для такого хворого?
  7. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  8. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  9. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?
  10. З метою діагностики туберкульозу пацієнту призначена проба Манту. Який спосіб введення туберкуліну повинна застосувати медсестра ?

На тролейбусній зупинці знайдено постраждалу 40-45 років. Викликана машина “швидкої допомоги”. У відповідь на больове подразнення відкриває очі, при сильному подразненні захисна реакція, при звертанні вимовляє незв’язні слова. Як Ви оціните глибину розладу свідомості у хворого?

A * Сопор.

B Ясна свідомість.

C Приголомшений.

D Кома.

E Смерть мозку.

Медичну сестру школи викликали до спортивної зали, де на підлозі лежить хлопчик, 12 років, який щойно зірвався з гімнастичних кілець. З чого необхідно почати обстеження травмованого для надання невідкладної допомоги?

A * Медсестринське обстеження травмованого.

B Викликати швидку медичну допомогу.

C Заспокоїти потерпілого і викликати батьків.

D Викликати шкільного лікаря.

E Направити до травмпункту.

3. В нейрохірургічному відділенні знаходиться хвора з приводу черепно – мозкової травми. Під час м/с обстеження виявлено: відсутність свідомості, хвора не реагує на больові, звукові і світлові подразники. Об’єктивно: шкіра бліда, зіниці розширені, пульс 96уд./хв. слабкого наповнення, АТ = 70/40 мм рт. ст., рухи відсутні, рефлекси різко знижені. Вкажіть м/с діагноз.

A * Кома.

B Сопор.

C Ступор.

D Онероїдний стан.

E Травматичний делірій.

 

Ви – працюєте медичною сестрою у школі. Вас викликали до дитини 15-ти років, якій стало погано у душному класі. При огляді: дитина лежить на підлозі, без свідомості, шкіра бліда з мармуровим відтінком, кінцівки холодні. Що перш за все повинна зробити медсестра?

A *Виміряти АТ.

B Виміряти масу тіла.

C Виміряти зріст.

D Збризкати обличчя холодною водою.

E Покликати лікаря.

Пацієнта 40 років доставлено в приймальне відділення без свідомості. На протязі 8 років хворіє на цукровий діабет, отримує інсулін. О 14 годині на роботі втратив свідомість. Об’єктивно: пацієнт без свідомості. Шкіра чиста, волога, гіпертонус м’язів. АТ-115/70 мм. рт. ст. Яке ускладнення основного захворювання виникло у пацієнта?

A Гіпоглікемічна кома.

B Гіперосмолярна кома.

C Молочнокисла кома.

D Гіперглікімічна кома.

E Церебральна кома.

Під час нічного чергування медсестру покликали до хворої, яка втратила свідомість і розпочалися судоми. При огляді звертає на себе увагу профузна пітливість, тахікардія, гіпертонус очних яблук. Відомо, що пацієнтка страждає на цукровий діабет. Про якій стан слід подумати медсестрі?

A *Гіпоглікемічна кома.

B Кетоацидотична кома.

C Гіперосмолярна кома.

D Гіперлактатацидотична кома.

E Тиреотоксична кома.

 

Хворий на цукровий діабет втратив свідомість. Медсестра запідозрила гіпоглікемічну кому. Які клінічні симптоми свідчать про цей патологічний стан?

A *Волога шкіра, тонічні та клонічні судоми.

B Запах ацетону з рота, сухий малиновий язик.

C Повільне, шумне дихання.

D Сухість шкіри, діабетичний рум’янець.

E Знижений тонус очних яблук та м’язів.

 

8. Для діагностики ступеня глибини коми застосовують:

A *Шкалу Глазго.

B Шкалу Апгар.

C Правило дев’яток.

D Індекс Франка.

E Індекс Альговера.

 

9. Яка з наведених фунцій організму не належать до нейрофізіологічних функцій ЦНС:

A *Автоматизм.

B Отримання інформації від переферійних органів (чутливих аналізаторів).

C Аналіз отриманої інформації на горизонтальному та вертикальному рівнях.

D Синтез реакції відповіді на отриману інформацію та її зберігання.

E Передавання реакції відповіді до органів виконавців (ефекторів).

 

10. Дати правильне визначення поняття гострої церебральної недостатності….

A *Це синдром раптового та прогресивного ураження центральної нервової системи, що проявляється порушенням контролюючої і регуляторної функції головного та спинного мозку і супроводжується розладами діяльності систем, що відповідають за вітальні функції (серцево-судинна система та система дихання).

B Це синдром ураження вегетативної нервової системи, що проявляється порушенням функції серцево-судинної системи, системи дихання та терморегуляції.

C Це синдром ураження судинної системи, центральної нервової системи, що проявляється порушенням функції всіх систем життєзабезпечення.

D Це синдром ураження серцево-судинної системи та системи дихання, що проявляється порушенням функції всіх функцій центральної нервової системи.

E -.

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 931 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)