АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тести із банку даних крок -1. 1. В мазку периферійної крові серед лейкоцитів переважають округлі клітини з посегментованими ядрами

Прочитайте:
  1. B) Окупается ли тестирование, в смысле снижения риска несчастных случаев и заболеваемости?
  2. Бухгалтерські записи з формування та погашення короткострокових позик банку
  3. Відображення в обліку короткострокових векселів виданих
  4. Вірні відповіді на тести з теми “Загальна вірусологія ІІ”.
  5. Гастроінтестинальні гормони
  6. Занятие 17-е: Патология печени. Тестирование.
  7. Инструкция по проведению тестирования.
  8. Интести — бактериофаг жидкий
  9. Классификация функциональных гастроинтестинальных расстройств у детей
  10. Ключевые слова: Chlamydomonas moewusii, метилртуть, флуоресценция хлорофилла, фотосистема, биотестирование, экология

* - тести із банку крок-1 2006-2007

 

1. В мазку периферійної крові серед лейкоцитів переважають округлі клітини з посегментованими ядрами. Дрібна зернистість в їх цитоплазмі фарбується як кислими, так і основними барвниками. Як називаються ці клітини?.

A. *Сегментоядерні нейтрофіли

B. Базофіли

C. Еозинофіли

D. Юні нейтрофіли

E. Моноцити

 

2. У експиременті вибірково стимулювали одну з популяцій клітин крові. В резутьтаті цього значно підвищилась проникливість судин, що виявилось у формі набряку пеиваскулярної тканини та сповільнення процесу згортання крові. Які клітини крові підлягли стимуляції?

A. *Базофіли

B. Еритроцити

C. Тромбоцити

D. Еозинофіли

E. Лімфоцити

 

3. При дослідженні мазка крові хворого А. Виявлені клітини, які складають 0,5% від загального числа лейкоцитів, та мають S-образно зігнуте ядро, метахроматично пофарбовані гранули в цитоплазмі. Назвіть ці клітини.

A. * Базофіли

B. Нейрофіли

C. Еозінофіли

D. Моноцити

E. Лімфоцити

 

4. При гістохимичному дослідженні лейкоцитів мазка крові визначаються клітини, у цитоплазмі яких присутні гранули, що містять гістамін і гепарин. Які це клітини?

A. *Базофилы.

B. Нейтрофилы.

C. Эозинофилы.

D. Моноцити.

E. Еритроцити.

 

5. У дитини навколо подряпини на шкірі виникли ознаки запалення: біль, почервоніння, набряк як ознаки негайної гіперчутливості. Які клітини крові обумовлюють ці зміни?

A. * Базофіли

B. Еозинофіли

C. Нейтрофіли

D. Лімфоцити

E. Моноцити

 

6. При аналізі лікар-лаборант зробив додатковий висновок, що кров належить людині жіночої статі. Особливості будови яких форменних елементів дає змогу зробити заключення?

A. *Нейтрофільних лейкоцитів

B. Еритроцитів

C. Лімфоцитів

D. Моноцитів

E. Базофільних лейкоцитів

 

7. При дослідженні гістопрепарата сполучної тканини визначаються нейтрофіли. Яку функцію виконують дані клітки, проникаючи із крові в тканині?

A. *Фагоцитоз мікроорганізмів.

B. Трофічну.

C. Опорну.

D. Регулюють скорочення гладких міоцитів.

E. Розширюють кровоносні посудини.

 

8. Хвора, за професією - медсестра, скаржиться на поразку кистей рук, що нагадує екзему. Вона відзначає, що після чергування в лікарні, коли їй доводиться робити хворим ин’єкції стрептоміцину, підсилюється сверблячка шкіри з'являються пухирці, що містять водянисту рідину. Під час відпустки ознаки захворювання зникають. При підозрі на алергійний стан був зроблений загальний аналіз крові. Підвищення кількості яких клітин крові може бути виявлено в аналізі.

A. эозинофильные лейкоцити

B. базофильные лейкоцити

C. моноцити

D. нейтрофильные лейкоцити

E. лімфоцити

 

9. При проведені судово-медичного дослідження зразка крові у нейтрофільних гранулоцитах на поверхні одного із сегментів ядра хроматин виступає у вигляді барабанної палички. Як називається таке структурне утворення?

A. *Тільце Барра

B. Тільце Лайон

C. Деконденсований хроматин

D. Еухроматин

E. Тільце Пачіні

 

10. При вивченні мазку крові людини з наявністю запального процесу можна бачити велику кількість округлих клітин з сегментованим ядром (три і більше сегментів) та дрібною рожево-фіолетовою зернистістю в цитоплазмі. Які це клітини?

A. *Нейтрофільні гранулоцити

B. Ерітроцити

C. Еозинофільні гранулоцити

D. Базофільні гранулоцити

E. Лімфоцити

 

11*. При дослідженні лейкоцитарної формули у дитини 10 років з підозрою на гельмінтоз встановлене різке підвищення кількості лейкоцитів певного виду. Які це лейкоцити?

A *еозинофіл

B базофіл

C нейтрофіл

D лімфоцит

E моноцит

 

12*. В мазку крові людини, що страждає на алергію, можна бачити велику кількість клітин округлої форми з сегментованим ядром і великими яскраво-рожевими гранулами в цитоплазмі. Які це клітини крові?

A *Еозинофільні гранулоцити

B Нейтрофільні гранулоцити

C Моноцити

D Базофільні гранулоцити

E Лімфоцити

 


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 580 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)