АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Передісторія

Гідравлічні барабанні гальма на Дніпро

 

Історія почалася з того, шо переднє колесо було трохи ржаве і обдерте, барабан страшний.

Початковий план операції був розібрати все колесо, відпіскоструїти обід, відполірувати барабан і гальмівну кришку, пофарбувати все гарно. Наступна ідея була, шо раз я вже розбиратиму все, то треба глянути і до гальмів, придумати шось, шоб вони краще працювали. Не то, шоб вони були зовсім погані, але шоб добре загальмувати треба було досить сильно тиснути на ручку, а це роззосереджує, кумарить, напрягає і відбирає охоту гальмувати переднім. До того ж кришка в мене не стандартна дво-кулачкова, а одно, від старого К-750, бо під мою вилку не влазили тяги від двокулачкового.

Перша думка була просто подовжити тягу, за яку тягне трос, але виявилось, шо в барабані не багато місця для такої операції. Встановлення дискових гальм я відкинув зразу, бо це дуже трудоємна справа і багато всього міняти і переробляти треба, або купляти цілий імпортний передок, а я вже не в тих літах, шоб дозволити собі присвятити тому стільки часу. І тут я згадав, шо колись на "опозиті" бачив статтю про встановлення гальмівного цилідрика всередину барабану. Це мені сподобалось і я зразу почав комбінувати і примірятись.

Для старту я вибрав циліндрик від ВАЗ (діаметр поршнів 20 мм) з саморегуляцією (це важливо), бо подумав шо якшо шо, то він мені пригодиться до машини. Спочатку оглянув свою кришку, поміряв чи влазить циліндрик, куда, і яким боком.

Щоб зберегти регулювальний конус довелось тулити його на місце стандартного кулачка. Виявилось, шо циліндрик є десь на 6 мм вужчий від гальмівник колодок, тобто маємо по 3 мм зверху і знизу для кріплення і маніпуляцій.

Для кріплення я придумав таку зварну залізячку з бляхи товщиною 3 мм, яку я назвав "Кажанчик":) Не дуже естетично, зато швидко і практично. Тут головне добре все відміряти, шоб і для кріплення трубки було місце і циліндр тиснув на колодки повною поверхньою.

Кріпиться він двома штиярми і одним болтіком. Штирі запихаються в стандартні отвори кришки. Центральний силовий і один від провертання кажанчика. Також просверлив в кришці отвір і нарізав там різьбу, для кріплення кажанчика болтом, шоб не вилазив (помічено червоним кружком).

Колодки треба троха обрізати і підстругати, шоб вони підходили під новий ціиліндрик, це не складно.

Тепер про підведення гальмівної рідини. Після обдумування кількох варіантів я вибрав такий, при якому гальмівна трубка заходить в отвір від стандартного тросу, а її кінець стирчить на пару сантиметрів ззовні барабану. Для цього довелось зробити єдину зміну в кришці барабану - розверлити отвір для тросу на 1 мм, шоб пролізла головка гальмівної крубки. Тут я використав коротку трубку від супотрів Жигуля. Шоб трубка не бовталася в отворі я закріпив її з допомогою кусочка підходящого по розмірах шлангу.

Набільша проблема, яка мене непокоїла, то є верхня пружина. Вона не влазилася ніяк, требуло її давати або над головкою трубки, або під. Вирішив дати під, бо тоді вона притискала колоки до кришки, а кажанчик був прикручений болтіком. Трубку треба старатися вигнути так, шоб вона не торкалася пружини. Хоча її хід і мінімальний, але я всетаки спробував дати прокладку з бляхи між пружиною і трубкою. Тут на фотці не актуальний варіант, потім я переробив так, шо пружина іде прямо під головкою трубки.

В зборі


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 306 | Нарушение авторских прав



1 | 2 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)