АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Австралія

Ветеринарна служба Австралійського Союзу входить у склад депа­ртаментів охорони здоров'я, торгівлі і сільського господарства та підпо­рядкована Раді з наукових досліджень.

Ветеринарна служба кожного штату проводить всі необхідні проти-епізоотичні заходи і лікувально-профілактичну роботу, а також експер­тизу м'ясних продуктів, які використовуються на території штату. Вете­ринарна служба департаменту торгівлі, сільського господарства Союзу проводить експертизу м'ясопродуктів, які експортуються.


В Австралії є значна кількість науково-дослідних закладів ветери­нарно-зоотехнічного напряму. З урахуванням особливостей тваринницт­ва країни велику увагу приділяють хворобам овець. У кожному штаті є науково-дослідні лабораторії, які займаються питаннями, що мають ва­жливе місцеве значення.

Один ветеринарний лікар обслуговує 8,4 тис. умовних одиниць ВРХ.

В Австралії ветеринарних лікарів готують ветеринарні факультети Сіднейського та Квіндслендського університетів. Строк навчання - 5 ро­ків. У навчальних планах факультетів важливе місце займають зоотехні­чні дисципліни, особливо вівчарство та переробка вовни.

Японія

Керівництво ветеринарною службою в Японії здійснює Відділ здо­ров'я тварин у Бюро тваринництва Міністерства сільського господарст­ва, лісового господарства та рибальства.

Японія займає перше місце в світі по відносній чисельності ветери­нарних лікарів. На кожні 10 тис. населення приходиться 2 лікаря. Наван­таження на одного лікаря всього 300 умовних одиниць ВРХ.

Ветеринарна служба має розгалужену мережу державних закладів, кооперативних і приватних клінік, лабораторій та пунктів. Місцеві держа­вні ветеринарні управління є у всіх 47 префектурах і 6 муніципалітетах.

У складі префектурних органів знаходяться префектурні лаборато­рії і від 5 до 20 районних центрів ветеринарного обслуговування, в за­лежності від території префектури.

У Відділі здоров'я тварин Міністерства сільського, лісового госпо­дарства та рибальства є карантинна ветеринарна служба, основним за­вданням якої є контроль за імпортом та експортом тварин і продуктів тваринництва.

В підпорядкуванні Міністерства сільського, лісового господарства і рибальства знаходиться Державна контрольна лабораторія, яка переві­ряє всі біологічні, фармацевтичні препарати, кормові добавки, які виго­товляються в країні та завозяться в Японію з інших країн.

Підготовку ветеринарних лікарів ведуть 16 державних і приватних навчальних закладів. Із них 12 - це факультети університетів. Термін навчання - 6 років.

Контрольні запитання

1. Назвіть особливості ветеринарної служби, в залежності від географічно­
го розташування країни, її економічного розвитку.

2. Які фактори впливають на норми навантаження на одного ветеринарно­
го спеціаліста?

3. Від чого залежить співвідношення державної і приватної ветеринарної
медицини?

4. Назвіть особливості ветеринарної служби Австралії.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 464 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)