АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 24

Прочитайте:
  1. Білет 23 Оперативна техніка.Пояття про хірургічну операцію.Види операцій , інструментарій
  2. Білет 25 ОБЛІТЕРУЮЧІ ЗАХВОРЮВАННЯ СУДИН НИЖНІХ КІНЦІВОК
  3. Білет 29 ЗАГАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ І НАВКОЛО ПРЯМОКИШКОВИХ ТКАНИН.КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. ЛІКУВАННЯ.ГЕМОРОЙ.ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПРКТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ
  4. БІЛЕТ № 1
  5. БІЛЕТ № 11
  6. БІЛЕТ № 12
  7. БІЛЕТ № 15
  8. БІЛЕТ № 20
  9. БІЛЕТ № 4
  10. БІЛЕТ № 5

1. Мед сестринський процес при гострому інфаркті міокарда. Перша допомога. Мед сестринське ведення пацієнта з неускладненим інфарктом міокарда. Можливі ускладнення в ході захворювання. Атипові форми інфаркту міокарда. Догляд та опіка над пацієнтами.

 

2. Пацієнтка Л., 39 років, знаходиться на стаціонарному лікуванні в терапевтичному відділенні з діагнозом: ревматоїдний поліартрит. Пацієнтка скаржиться на біль в гомілково-ступневих, п’ястно-фалангових, міжфалангових суглобах, обмеження рухів і ранкову скутість в них, слабкість. З анамнезу: хворіє протягом 2–х років, лікувалась тричі в стаціонарі, останнє загострення пов’язує з переохолодженням.

Об’єктивно: стан свідомості ясний,шкіра гіперемійована в області II-IV п’ястно-фалангових, міжфалангових суглобів. Відмічається виражена деформація суглобів кистей, рухи в суглобах обмежені. Пульс - 92 хв., ритмічний, А/Т 115/70 мм рт.ст., ЧДР 20/хв., температура тіла 37,60С. При аускультації: серцеві тони ослаблені. Живіт при пальпації м’який, печінка на 2 см нижче краю реберної дуги.

Пацієнтці призначено:

- загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, аналіз крові на реакцію Ваале-Роузе, рентгенографія суглобів кистей і стоп,УЗД органів черевної порожнини;

- напівліжковий режим, дієта №15;

- діклоберл по 3 мл в/м;

- -пПреднізолон 5 мг по 1 таблетці 3 р в день.

 

а) Заповнити листок призначень, сформулювати пріоритетну, дійсні та потенційні проблеми та обгрунтувати сестринський діагноз.

 

б) Скласти план догляду.

 

3. Ввести розчин мезатону 1% 1 мл внутрішньовенно струминно, пояснити дію.

4. Підрахувати частоту дихання, реєстрація даних. Пульс, його характеристика, графічне зображення в температурному листку.

 

ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ № 25

1. Набуті вади серця. Визначення, причини. Медсестринський процес при набутих вадах серця.

 

2. Пацієнт Константінов П. М., 60 років, поступив в терапевтичне відділення з діагнозом: рак шлунка. Пацієнта турбує значна слабкість, втрата апетиту, відраза до м’ясної їжі. З анамнезу: за останні 2 місяці втратив у вазі близько 15 кг.

Об’єктивно: стан свідомості ясний, блідість шкіри та слизових оболонок. ЧДР 20/хв, пульс 76/хв, ритмічний, АТ 130/80 мм рт. ст., температура тіла 36,80С. Живіт при пальпації м’який, болючий в епігастрії.

 

а) Сформулювати пріоритетну, дійсні та потенційні проблеми та обгрунтувати

сестринський діагноз.

б) Скласти план догляду.

 

3. Ввести розчин морфіну гідрохлориду 1 % 1 мл внутрішньом’язево, пояснити дію. Застосування наркотичних засобів і правила ведення документації.

4. Продемонструвати техніку постановки очисної клізми.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 310 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)