АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПЕЧІНКА ТУШКОВАНА В СМЕТАНІ

Прочитайте:
  1. Печінка: топографія, будова, функції. Печінкова часточка.
  2. Пульс 80 за хвилину, ритмічний. АТ 120/80 мм рт.ст. Тони серця звучні. Дихання везикулярне. Живіт м’який, безболісний. Печінка та селезінка не збільшені.
  3. Тема 37. Печінка, жовчний міхур: топографія, будова, функції. Підшлункова залоза: топографія, будова, функції, аномалії розвитку.

ü ПОТРІБНО

ü 400 г. свинячої печінки, 2 цибулини, 1 морквина, 5 ст. л. сметани, сіль, чорний мелений перець, олія для смаження, борошно для панірування.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Щоб приготувати тушковану в сметані свинячу печінку, спочатку її треба порізати і обсмажити на соняшниковій олії. Почистити цибулю і моркву, натерти моркву на тертці, цибулю порізати півкільцями і теж обсмажити їх на олії. Потім скласти печінку і овочі в каструлю, залити сметаною і тушкувати.

ü А зараз я опишу детальніше як я готую свинячу печінку, тушковану з овочами в сметані. Свинячу печінку я промиваю і обсушую паперовим рушником. Печінку ріжу шматочками шириною приблизно 1,5-2 см. Перед тим, як панірувати печінку в борошні, ставлю на вогонь сковороду і наливаю в неї 4 ст. л. олії.

ü Поки розігрівається сковорода, порізані шматочки печінки панірую в борошні, але їх не солю, щоб печінка не була твердою. Запаніровані шматочки кладу в розігріту сковорідку і обсмажую приблизно 1 хв. з одного боку. Потім перевертаю кожен шматочок на іншу сторону і обсмажую їх теж приблизно хвилину.

ü Обсмажені шматочки печінки знімаю зі сковороди і перекладаю в каструльку для гасіння. Зверху шматочки печінки посипаю сіллю і чорним меленим перцем. В алюмінієвій каструлі готувати краще. Якщо такої каструльки у Вас немає, то можна печінку скласти в сотейник або глибоку сковороду з товстим дном.

ü Отже, печінка в каструлю я переклала, приступаю до чищення моркви і цибулі. Почищені цибулю і моркву мию. Цибулю ріжу півкільцями, а моркву натираю на крупній тертці. Ставлю на плиту розігріти сковороду, наливаю в неї 3 ст. л. олії. У розігріту з олією сковороду кладу обсмажувати цибулю і моркву.

ü Обсмажую овочі приблизно 3-4 хв., їх періодично помішуючи, щоб вони не підгоріли. Обсмажені цибулю і моркву перекладаю в каструлю з печінкою. Зверху поливаю все п'ятьма столовими ложами сметани і додаю 100 мл кип'яченої води.

ü Каструлю закриваю кришкою і ставлю гасити печінку на маленький вогонь на розсікач, щоб вона добре протомилась. Печінку я тушу приблизно 20 хв. Через 20 хв. тушкована в сметані свиняча печінка готова. Свинячу печінку, тушковану в сметані, я волію їсти з розсипчастою гречаною кашею або із складним гарніром у вигляді картопляного пюре і овочевого салату.

М'ясна страва, рецепт якої я хочу сьогодні представити Вашій увазі, - це свиняча печінка, тушкована в сметані. Якщо говорити про печінку тварин, то її основна користь для здоров'я людини полягає в наявності в ній таких елементів, як мідь і залізо. Мідь відповідає за протизапальні процеси, а залізо - за нормалізацію гемоглобіну в крові.

Мені більше подобається печінка, тушкована з овочами в сметані. Рецепт приготування зовсім простий, часу для приготування потрібно не дуже багато і готується це блюдо з простих і доступних продуктів.

Сайт. Shefkuhar.com.ua.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 253 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)