АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Феролек-плюс для ін’єкцій (Ferrolecum-plus pro injectionibus)

Прочитайте:
  1. В. Техніка внутрішньом’язових ін’єкцій
  2. Вода для инъекций (Aqua pro injectionibus).
  3. Вода для ін’єкцій (5 мл ампули)
  4. Контрацептивна ефективність ін’єкційних контрацептивів становить 0,3-1,0 вагітностей на 100
  5. Натрію бікарбонат (ін’єкційний)
  6. Постін’єкційний інфільтрат.
  7. Техніка внутрішньовенних ін’єкцій
  8. Техніка внутрішньошкірних ін’єкцій
  9. Техніка підшкірних ін’єкцій
  10. Ускладнення при проведенні ін’єкційного знеболення.

Форма випуску: ампули 2 мл 5% (100 мг) для внутрішньовенного і внутрішньом’язового введення.

Механізм дії: іони заліза (ІІІ) сприяють більш швидкому відновленню рівня гемоглобіну в порівнянні з пероральними препаратами заліза (ІІ).

Застосування: залізодефіцитна анемія, яка вимагає швидкого поповнення втрати заліза; неефективність пероральних препаратів.

Побічні ефекти: алергічні реакції, анафілаксія, при передозуванні – гемосидероз.

Отруєння препаратами заліза.

Симптоми: геморагічний гастроентерит – нудота, кров’яна блювота, кров’яний понос; судинний шок.

Невідкладна допомога:

1. Прийом молока, яєць для утворення залізо білкового комплексу.

2. Промивання шлунка 1 % розчином натрію гідрокарбонату для зв’язування заліза і утворення нерозчинного заліза карбонату.

3. Антидот дефероксамін 5-10 г в 100 мл фізіологічного розчину через шлунковий зонд, а також внутрішньом’язово 0,5-1 г. утворює хелатні сполуки, які не всмоктуються і швидко виводяться з крові через нирки.

 

Для лікування гіпохромної анемії, крім залізовмісних препаратів, використовуються також кобальтвмісні засоби, зокрема коамід. Вони також є стимуляторами кровотворення, сприяють за­своєнню заліза організмом, синтезу гемоглобіну тощо.

2. препарати для лікування гіперхромних анемій.

Для лікування гіперхромних анемій застосовують препарати вітаміну В12 (ціанокобаламіну) та кислоту фолієву. При їх дефіциті в організмі порушується кровотворення, еритропоез плине по мегалобластичному типу. В периферичній крові з’являються великі незрілі мегалобласти, мегалоцити із надлишковим нагромадженням в них гемоглобіну, тому анемія – гіперхромна.

ПРЕПАРАТИ.

Ціанокобаламін (Cyanocobalaminum)

Форма випуску: ампули 1 мл 0,01-0,02-0,05 % розчину.

Механізм дії: стимулює функцію кісткового мозку, нормалізує еритропоез, сприяє дозріванню еритроцитів. Вводять підшкірно, внутрішньом'язово, внутрішньовенно по 1-2 мл через день до зникнення проявів анемії і нормалізації картини крові.

Застосування: при мегалобластичній, гіперхромній, перніціозній анемії, також для лікування постгеморагічних і залізодефіцитних анемій, апластичних анемій, анемій аліментарного характеру або викликаних отрутами і лікарськими речовинами.

Побічні ефекти: головний біль, запаморочення, алергічні реакції.

Взаємодія: не рекомендується введення в одному шприці вітамінів В12, В1, В6, бо кобальт сприяє руйнуванню інших вітамінів, В12 може посилити алергічні реакції, які викликає В1.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 330 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)