АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

САНІТАРНО - ТЕХНІЧНЕ УСТАТКУВАННЯ ПЕРУКАРЕНЬ.

Прочитайте:
  1. А.4.1.2. Матеріально-технічне забезпечення
  2. А.4.2.2. Матеріально-технічне забезпечення
  3. А.6.2.2. Матеріально-технічне забезпечення
  4. В яких розмірах може бути накладено штраф за порушення санітарного законодавства на громадян?
  5. ВИМОГИ ДО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРУКАРСЬКИХ РОБІТ ТА ПРАВИЛА ОСОБИСТОЇ ГІГІЄНИ ПЕРСОНАЛУ ПЕРУКАРЕНЬ.
  6. Гігієна розумової та операторської праці. Провідні принципи, методи та засоби наукової організації праці. Санітарно-просвітня робота
  7. Гігієна хірургічних стаціонарів, прибирання, санітарно-епідемічний стан, гігієна тіла, одягу медперсоналу, гігієна білизни і одягу хворих.
  8. Гігієнічні вимоги до улаштування, обладнання та експлуатації інфекційного відділення. Профілактика внутрішньо лікарняних інфекцій.Санітарно-протиепідемічний режим
  9. Для оцінки санітарного стану пологового будинку проведено обстеження медичного персоналу на бактеріоносійство. Які мікроорганізми особливо небезпечні для оточуючих?
  10. Закладам державної санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України ?

Доповідь

На тему: «Гігієнічні норми утримання перукарень в готелях»

З предмету: Санітарія і гігієна в закладах готельного типу

Виконала: Федорченко Марія Олексіївна

Перевірила: Ткаленко- Воробйова Олена Володимирівна

 

Київ 2012

План

v Санітарно - технічне устаткування перукарень.

 

 

v Вимоги до природного та штучного освітлення приміщень перукарні.

 

 

v Вимоги до проведення перукарських робіт та правила особистої гігієни персоналу перукарень.

 

v Норми видачi спецодягу та спецвзуття для працiвникiв перукарень.

 

 

v Висновок

 

 

САНІТАРНО - ТЕХНІЧНЕ УСТАТКУВАННЯ ПЕРУКАРЕНЬ.

ü. Перукарні обладнуються всіма видами інженерного устаткування: водопроводом, каналізацією, опаленням, вентиляцією, електропостачанням.

 

ü В перукарні повинно бути передбачене заземлення устаткування у відповідності з "Правилами устройства электроустановок".

 

ü Санвузли в перукарні обладнуються умивальною раковиною, до якої підводиться холодна та гаряча вода.

 

 

ü Вода, що подається в перукарню для технологічних цілей, повинна відповідати ГОСТ 2874-82 "Вода питна. Гігієнічні потреби та контроль за якістю".

 

ü Вентиляційні системи перукарень, вбудованих у житлові будинки, влаштовуються окремо від вентиляції цих будинків. Попадання газоподібних речовин, що утворюються при забарвленні, завивці та інших видах перукарського обслуговування, в житлові приміщення не допускається. Повітропроводи не повинні проходити крізь приміщення житлових квартир, що розташовані на наступних поверхах житлового будинку.

 

 

ü В перукарнях, що стоять окремо, при кількості робочих місць до 3-х, допускається природна вентиляція через кватирки і фрамуги.

 

ü В перукарнях рекомендується проводити кондиціювання повітря.

 

 

ü За відсутністю централізованого гарячого водопостачання обов'язковим є установлення електричних проточних обігрівачів або інших нагрівально-опалювальних систем. Забороняється нагрівання води в відкритих місткостях.

 

ü Кратності обміну повітря для всіх робочих залів слід приймати з розрахунком на асиміляцію тепла і виділення вологи від відвідувачів та обслуговуючого персоналу, сонячної радіації, електроприладів та освітлення, а також відведення вологи і газоподібних речовин, що утворюються при забарвленні, завивці та інших видах перукарського обслуговування.

 

 

ü Концентрація шкідливих речовин в повітрі основних і допоміжних приміщень перукарні не повинна перевищувати гранично допустимої концентрації забруднення для робочої зони.

ВИМОГИ ДО ПРИРОДНОГО ТА ШТУЧНОГО ОСВІТЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ ПЕРУКАРНІ

· В усіх приміщеннях перукарень рекомендується з максимальною ефективністю використовувати природне освітлення. Мінімальний коефіцієнт природної освітленості (КЕО) в педикюрних та манікюрних кабінетах повинен бути не менше 1,5%, а в інших виробничих приміщеннях не нижче 1%.

 

 

· Виробничі приміщення перукарень, розташованих в 3 та 4 кліматичних районах, не рекомендується орієнтувати на південний схід і захід. Вікна, що орієнтовані на сонячну сторону, повинні мати сонцезахисні пристосування (козирки, жалюзі, штори та ін.). Світлові отвори забороняється захаращувати матеріалами, обладнанням та іншими предметами.

 

 

· При виконанні окремих видів робіт, які вимагають високого розрізнення кольорів (забарвлення волосся, використання декоративної косметики і т.ін.), рекомендується використовувати люмінесцентні освітлювачі. Освітленість на робочих місцях при виконанні цих робіт повинна бути не менше 1000 лк. Для запобігання засліпленню та зоровому дискомфорту слід застосовувати світильники закритого типу з суцільними розсіювачами. Освітленість робочих місць та приміщень рекомендується визначати за додатком 3.

 

 

· На робочих місцях в манікюрних і педикюрних кабінетах слід передбачити комбіноване освітлення. Як місцеве джерело світла слід використовувати лампи розжарювання, галогенні лампи в колбі з молочного скла, що не викликають вираженого засліплюючого ефекту. Застосовуються освітлювачі місцевого освітлення на гнучких кронштейнах, що дозволяють змінити напрямок світлового потоку, та з арматурою, що забезпечує захисний кут не менше 30 град.C.

 


 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 975 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)