АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - bulbus olfactorius.

15. При обстеженні в хворого виявлено відсутність зору в медіальних половинах полів зору обох очей. Яка частина зорового шляху вірогідно ушкоджена?

A. - Sulcus calcarinus;

B. - Corpus geniculatum laterale;

C. - Chiasma opticus;

D. - N. opticus;

E. - Tractus opticus.

16. При обстеженні дитини 3 років, виявлена вроджена глаукома (збільшення внутрішньоочного тиску). Патологія розвитку яких структур очного яблука викликає це захворювання?

A. - Corpus vitreum;

B. - Lens;

C. - Zonula ciliaris;

D. - Lig. pectinatum iridis;

E. - M. ciliare.

17. При огляді травмованого в дорожній пригоді лікар встановив ураження зовнішньої стінки очної ямки. Потерпілий втратив можливість відведення очного яблука на травмованій стороні. Який нерв міг бути ураженим у даному випадку?

A. - N. infraorbitalis;

B. - N. abducens;

C. - N. trochlearis;

D. - N. oculomotorius;

E. - N. ophthalmicus.

18. Рентгенологічно у хворого виявлені збільшені лімфатичні вузли в ділянці кореня легень. Хворий скаржиться на уповільнення серцевого ритму і біль у серці. Лікар вважає, що симптоми з боку серця викликані тиском на його нерви збільшених вузлів. Які з нервів зазнають тиску збільшеними лімфатичними вузлами?

A. - N. splanchnicus major;

B. - Rr. cardiaci n. vagi;

C. - N. phrenicus;

D. - Nn. intercostales;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 512 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)