АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - Sinus sagittalis inferior.

44. У результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпілий доставлений у травмпункт з травмою хребтового стовпа. При обстеженні виявлено правосторонній параліч нижньої кінцівки. Яка частина центральної нервової системи пошкоджена в результаті травми.?

A. - Задній ріг спинного мозку;

B. - Передній канатик спинного мозку;

C. - Довгастий мозок;

D. – Правий боковий та лівий передній кірково-спинномозковий шлях;

E. - Передній ріг спинного мозку.

45. У результаті патологічного процесу порушена функція центральної ланки еферентної частини симпатичного відділу вегетативної нервової системи. Вказати, де можлива локалізація процесу в спинному мозку?

A. - Власне ядро задніх рогів;

B. - Ядро передніх рогів;

C. - Латеральне проміжне ядро бокових рогів;

D. - Медіальне проміжне ядро бокових рогів;

E. - Грудне ядро задніх рогів.

46. У травматологічне відділення лікарні доставлено хворого 40 років з переломом дистальної частини плечової кістки і відривом медіального надвиростка. При об’єктивному обстеженні виявлено: кисть у вигляді “пташиної лапки”, слабкість згинання кисті і її приведення бік, утруднене приведення І пальця. Який нерв ушкоджено?

A. - Пахвовий;

B. - Ліктьовий;

C. - Серединний;

D. - Променевий;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 490 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)