АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - Так. Хоча в нормі розміри селезінки складають: довжина 12 см, ширина 8 см, товщина 3- 4 см, однак після прийому їжі може збільшуватися в 4- 5 рази.

Прочитайте:
  1. А - поперечні розміри таза: 1 - distantia spinarum; 2 - cristarum; 3 - trochanterica; б – conjugata externa
  2. Амілоїдоз селезінки
  3. Анатомо- фізіологічна характеристика спинного мозку, вікові особливості в нормі та в паталогії
  4. Будова та розміри доношеного плоду
  5. Ведення післяпологового періоду
  6. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  7. Вкажіть скелетотопію селезінки.
  8. Графіки довжина тіла / зріст/ вік
  9. Деяки поняття і терміни післяпологової інфекції

121. Хворій Б., 39 років, яка на протязі 8 років не може завагітніти, порадили звернутись до ендокринолога. При обстеженні в хворої виявлено екзофтальм, тремор повік, тахікардію. Захворювання якої ендокринної залози супроводжується такими симптомами?

A. - щитоподібної;

B. - підшлункової;

C. - статевих;

D. - наднирникових;

E. - епіфіза.

122. Хвора Б. 50 років скаржиться на те, що останнім часом її вуха, ніс та кисті почали збільшуватись у розмірі. Гіперфункція якої залози дасть подібні симптоми?

A. - гіпофіза;

B. - щитоподібної;

C. - статевих;

D. - наднирникових;

E. - епіфіза.

123. Хвора звернулася до лікаря із скаргами на постійну спрагу, яка вперше виникла в неї декілька тижнів тому після сильного нервового потрясіння /смерті матері/. При обстеженні виявлено перевищення рівня цукру у крові. Дисфункція якої залози внутрішньої секреції спостерігається в хворої?

A. - Підшлункової;

B. - Гіпофіза;

C. - Щитоподібної;

D. - Епіфіза;

E. - Наднирників.

124. Хвора К., 30 років, скаржиться на сильну спрагу, сухість у роті, які з’явилися після сильного нервового потрясіння. При лабораторному обстеженні виявлено перевищення рівня цукру в крові. Захворювання якої ендокринної залози діагностовано у хворої?

A. - підшлункової;

B. - щитоподібної;

C. - статевих;

D. - наднирникових;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 626 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)