АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - cornu ventralis medullae spinalis.

40. У дорожньо-транспортній пригоді у потерпілого пошкоджена нижня кінцівка на рівні верхньої третини гомілки. Внаслідок чого стало неможливим тильне згинання стопи. Який нерв пошкоджений?

A. - Спільний малогомілковий нерв;

B. - Великогомілковий нерв;

C. - Поверхневий малогомілковий нерв;

D. - Сідничний нерв;

E. - Глибокий малогомілковий нерв.

41. У потерпілого виявлена рана верхньої частини передньої ділянки плеча. При обстеженні встановлена втрата активного згинання у ліктьовому суглобі і чутливості шкіри передньо-бічної поверхні передпліччя. Порушення якого нерва має місце?

A. - Променевого;

B. - Серединного;

C. - Ліктьового;

D. - Пахвового;

E. - м’язово-шкірного.

42. У постраждалого з глибокою травмою м’яких структур присередньої поверхні дистальної половини плеча при обстеженні виявлена втрата чутливості 5-го і 4-го пальців. Який нерв пошкоджено?

A. - променевий;

B. - серединний;

C. - присередній шкірний передпліччя;

D. - м’язово-шкірний;

E. - ліктьовий.

43. У потерпілого є травма м’яких тканин та тім’яних кісток в області стрілоподібного шва, яка супроводжується сильною кровотечею? Яку з утворень вірогідно ушкоджено?

A. - Sinus transversus;

B. - Sinus sagittalis superior;

C. - Sinus petrosus superior;

D. - Sinus rectus;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 527 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)